Felújítás

2 órája

Sokan alig győzték kivárni, elkészült végre a Vince utca

Az ott élők és az arra rendszeresen közlekedők komoly kálváriáját követően elkészült a Vince utca felújítása a baranyai vármegyeszékhelyen.

Bama.hu

​Májusban kezdődött meg a pécsi Vince utca teljes rekonstrukciója. Az utca burkolatának állapota az elmúlt években jelentősen leromlott, a térkövek nagy felületen kimozdultak, így elengedhetetlenné vált a burkolat átépítése.

A Vince utca felújítása – a 4-es számtól a Cserző köz alatti szakaszig – két ütemben valósult meg. A munkálatok során a beton pályaszerkezet új aszfaltréteget kapott, erre betonhabarcsba került visszaépítésre a térkő, amelyet egy speciális anyaggal kifugázták. Mindezt 4200 négyzetméteren, 380 méter hosszúságban és átlagosan 11 méter szélességben.

A munkálatok utolsó fázisában, október elején, burkolattisztítási munkák zajlottak, ezzel zárult a rekonstrukció.

Ezt követően a BIOKOM NKft. elvégezte a Cserző köz útburkolatának felújítását, ez a szakasz 65 méter hosszúságban teljes szélességben kapott új aszfaltréteget.

A megújult Vince utcában hétfőtől ideiglenes forgalmi rend lépett életbe: az utca délről észak felé egyirányúvá vált. A szomszédos Tettye utcában és a Cserző közben pedig két irányú forgalmi rend került bevezetésre.

Fontos hangsúlyozni, hogy a forgalmi rend végleges kialakításáról az újonnan felálló közgyűlés illetékes szakbizottsága hoz döntést.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában