Kosárlabda

2 órája

Az NKA Universitas Pécs túl későn robbant Olaszországban

Majdnem meglett. Három negyeden át csak rohant a La Molisana Campobasso után az NKA Universitas Pécs, de egy parádés záró negyeddel nagyon közel került ahhoz, hogy győzelemmel kezdje Európa-kupa szereplését. Végül azonban kifutottak az akadémisták az időből.

Kvanduk Bence

Nem sikerült jól a rajt az NKA Universitas Pécs számára az Európa-kupában. A La Molisana Campobasso ellen a találkozó elején 13 másodpercig vezetett eggyel, de onnantól kezdve a hazaiak uralták a meccset. Ugyan egy-egy jobb periódussal olykor közelebb tudott férkőzni az NKA vendéglátójához, a harmadik negyed végére már 16 pont volt a felek között, s úgy tűnt ez már csak növekedni fog.

NKA Universitas Pécs
Studerék (NKA Universitas Pécs) túl későn találták meg a ritmusukat támadásban
Fotó: Kovács Liliána

A záró negyedben aztán remekül kezdett az NKA, egy 10–0-s rohanással lecsökkentette a hátrányát, s visszaszerezte esélyét a sikerre. Vérszemet is kaptak Studerék, s az utolsó percre egyre olvasztották a hazai előnyt. Akkor viszont még elő tudott valahonnan annyi energiát kaparni a Campobasso, hogy behúzza a meccset.

La Molisana Campobasso–NKA Universitas Pécs 72–65 (19–13, 18–16, 19–11, 16–25)

Női kosárlabda Európa-kupa, L-csoport, 1. forduló.
Campobasso: MORRISON 8, Scalia 3/3, ZIEMBORSKA 13/3, MADERA 18/9, KUNAIYI-AKPANAH 14. Csere: Trimboli 5/3, Kacerik 5/3, Meldere 6, Giacchetti. Vezetőedző: Domenico Sabatelli.
NKA: STUDER 9/3, HELD 15/6, Zsebe-Weninger 2, Kiss A. 2, RESINGEROVA 14. Csere: Olawuyi 3, Rátkai, Smailbegovic 10/9, Török Á. 8, Laczkó, Tóth O. 2. Vezetőedző: Zseljko Djokics.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában