Az olimpiai bajnok is csatlakozik

7 órája

Pap Bianka részvételével érkezik Szigetvárra a Békefutás

Az idei PeaceRun Vatikán államból indult március 6-án. Az eseményhez már több, mint 70 ország csatlakozott, Szigetváron pedig Pap Bianka, a helyi születésű olimpiai bajnok paralimpikon is ott lesz.

Tóth Dávid

Szigetvárra érkezik a Békefutás (PeaceRun) küldöttsége október 17-én délelőtt, Pap Bianka is részt vesz az eseményen.

Pap Bianka, a szigetvári születésű olimpiai bajnok paralimpikon is részt vesz az eseményen.
Pap Bianka, a baranyaiak büszkesége is emeli a sportesemény színvonalát. 
Fotó: Getty Images 

A futáson részt vesznek az óvodások, a város oktatási intézményeinek tanulói és tanárai, valamint a városban működő sportszervezetek képviselői is. Az eseményhez a szigetvári születésű Pap Bianka, magyar olimpiai bajnok paralimpikon is csatlakozik.

A béke lángjával érkező futók 21 ezer kilométer megtétele után haladnak át Magyarországon, amely egyike a 27 európai országot érintő világkörüli futás szakaszainak. Szigetváron már több napja zajlanak az előkészületek a futók fogadására, valamint a magyarországi etap zökkenőmentes teljesítésére. 

A program közös futással indul a Szigetvári Turisztikai Központtól a Zrínyi Vár északi oldalánál kialakított fogadó pontig, ahol csatlakoznak a küldöttséghez a helyi futók. A közös faültetés után a Szigetvári Vár udvarán áthaladva, diákok sorfala közt futva együtt érkezik meg a futódelegáció a város főterére. A műsorszámokat követően a béke lángját a Zrínyi téren is meggyújtják, majd a futóküldöttség a helyiek kíséretében tovább halad Pécsre.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában