Kosárlabda

2 órája

Három rekordot is megdöntöttek szerdán a pécsi lányok

Szenzáció! Három rekordot is megdöntött egy mérkőzés alatt az NKA Universitas Pécs női kosárlabdacsapata a szerdai Európa-kupa-meccsén.

Szabó Dániel

Fotó: Kovács Liliána

Ahogy korábban megírtuk, az NKA Universitas Pécs 122–55-re legyőzte az örmény Jerevánt a női kosárlabda Európa-kupa csoportkörének 2. fordulójában. Ezzel három rekord is megdőlt, ugyanis a pécsi csapat még soha nem dobott két egymás utáni mérkőzésén 100 pont fölött, még soha nem nyert ekkora különbséggel (67), valamint ezelőtt egyszer sem jutott el 122 pontig. 

rekord, nka, jereván
Három rekord is megdőlt a pécsi szurkolók szeme láttára 
Fotó: Kovács Liliána

 

Rekord a javából

Az utóbbi két rekordot egy Zalaegerszeg elleni, 110–47-es magyar bajnoki siker tartotta még 2021-ből, ezt adta át a múltnak most Zseljko Djokics együttese. 

– Mindig boldog vagyok, ha nyerünk, de ma annak örültem a legjobban, hogy ilyen sokan kijöttek erre a találkozóra, mert az a célunk, hogy újra visszahozzuk a régi meccsek hangulatát. Egy olyan csapat ellen játszottunk, akiknél jobbak vagyunk, amiben benne van annak a veszélye, hogy kicsit kevésbé vegyük komolyan, de a játékosaink nem estek ebbe a hibába, és egy nagyon jó mérkőzést hoztunk le, több remek megoldással. A harminchat gólpasszunk a remek csapatmunkáról, az ötvenegy lepattanónk pedig a küzdenitudásunkról árulkodik – értékelt a mérkőzés után Zseljko Djokics, az NKA Universitas Pécs vezetőedzője. 

A pécsiekre szombaton egy sokkal nehezebb feladat vár, 17 órakor a Sopront fogadják a Lauber Dezső Sportcsarnokban. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában