Megemlékezés

1 órája

Ünnepi programokkal készülnek Pécsett október 23-ra

A 48-as téren indulnak és a Kodály Központban zárulnak a pécsi ünnepi programok október 23-án.

Bama.hu

Fotó: Lenke

Az ünnepi műsor és koszorúzás 17.30-kor kezdődik a 48-as téren. A zenés-irodalmi megemlékezés keretében az ünnepi beszédek mellett koszorúzás lesz az 1956-os emlékműnél. A Kodály Központban folytatódnak a nap programjai. 19 órakor köszöntők kíséretében átadják a Szabadság-díjat, majd 19.15-től a Mesterjátszma című magyar filmet vetítik.

A 2023-as alkotás Stefan Zweig Sakknovellájának szabad adaptációja, melyben Márta (Varga-Járó Sára) és István (Váradi Gergely) az utolsó menekültvonattal próbálja elhagyni az országot. A fiatal pár mellett az egyház ereklyéi is a határ felé tartanak, melynek útját B-ből (Hajduk Károly), a katolikus papból a hatalom emberei kínzással próbálják kiszedni. A szereplők történetei a vonaton egy mindent eldöntő sakkjátszma során keresztezik egymást, melyen már nemcsak a kincsek sorsa, de a szerelmesek élete is a tét. Tóth Barnabás régóta várt adaptációja olyan váratlan fordulatokkal teli pszichothriller, amilyet a nézők magyar rendezőtől eddig még nem láthattak.

A vetítés ingyenes, de jegyhez kötött, 1 fő maximum 6 db jegyet vehet át a Zsolnay Örökségkezelő NKft. jegypénztáraiban.

Részletek: https://www.pecsiprogram.hu/programok/oktober-23-ai-musor-2024

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában