Gasztrokaland

1 órája

Lecsóversenyt rendeznek Harkányban

Aki a gasztronómia szerelmese, annak Harkányban a helye október 12-én. Hatodik alkalommal rendezik meg a fürdővárosban a Lecsópárbajt.

Jusztin Levente

A paprika és a paradicsom elengedhetetlen egy jó lecsóhoz

Fotó: Löffler P.

Október 12-én rendezik meg Harkányban a hatodik Lecsópárbajt a Zsigmondy szabadtéri színpadon. A program délelőtt fél 11-kor kezdődik, ekkor lehet elfoglalni a főzőhelyeket. Fél 12-kor hivatalosan köszöntik a versenyzőket és ismertetik a párbaj szabályzatát. Délben indul a főzőverseny, egy órától három óráig lehet a versenyben részt vevő mintákat leadni. Az eredményekre este 6 óráig kell várni.

lecsó
Sokan szeretik a lecsót, most Harkányban párbajoznak vele.
Fotó: Tatevosian Yana

Sok program is jár a lecsó mellé

A finom ételek mellett több érdekességben lehet még részünk. Délután 1-kor vándorjátszóház várja a gyermekeket légvárral, kézműves sarokkal, gurulós játékokkal és arcfestéssel. Ők vattacukrot és szörpöt is kapnak kettő órakor. 

A Mesekocsi Bohóckáinak műsorát nézhetik 14.15-kor, később a „Kicsiben kezdtük, nagyot hoztunk létre..." elnevezésű, közösségi bográcsétel kóstolásával folytatódik, melyet a helyi iskola szülői munkaközössége és konyhája valósít meg. Délután három órakor a Buborék Együttes interaktív gyermekkoncerttel készül, majd a „Táncolnék a boldogságtól" című operett és musical slágerparádé következik a Pécsi Nemzeti Színház művészeitől. A párbaj eredményhirdetése után retró buli kezdődik, ami az esti 11 órás rendezvényzárásig tart.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában