Lezárások

1 órája

A világháborús bomba hatástalanítása miatt nehezebb lesz Budapestre menni

Budapesten, az Összekötő vasúti hídnál második világháborús bombát találtak, amelyet a Magyar Honvédség tűzszerészei október 5-én, szombaton délután hatástalanítanak.

Bama.hu

Biztosan lesznek fennakadások

Fotó: Mate Krisztian

A MÁV közleménye szerint a vonatközlekedés szombaton várhatón 12:10-től 16 óráig szünetel Budapest-Kelenföld és Ferencváros között. A győri és a pécsi fővonal távolsági vonatai (InterCityk, nemzetközi vonatok, railjetek), valamint a G43-as és S36-os járatok Budapest-Kelenföldig közlekednek és onnan indulnak.

A Volánbusz járatai 10:30 és 16:00 között terelt útvonalon közlekednek a Rákóczi híd és a Soroksári út környékén.

Budapest-Győr-Hegyeshalom, a Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs vonal távolsági vonatai (InterCityk, nemzetközi vonatok, railjetek), valamint a G43-as és S36-os járatok a rövidebb útvonalon, Budapest-Kelenföldig közlekednek és onnan indulnak a korlátozás ideje alatt.

A vonatok ideiglenes fővárosi végállomásától a BKK járataival lehet majd tovább utazni. A vasúttársaság javasolja a Dunántúlra utazóknak, hogyha tehetik, akkor Kőbánya-Kispest, illetve a Keleti pályaudvar helyett az M4-es metróval közelítsék meg Budapest-Kelenföld állomást, ahonnan már közlekednek a vonatok. A rendőrségi zárás feloldását követően, várhatóan az esti órákban állhat helyre a távolsági vonatok menetrendje az érintett vonalakon.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában