Fókuszban az Alaptörvény

3 órája

Jogállami kerekasztalon tart előadást dr. Juhász Imre, az Alkotmánybíróság elnöke

Az Alaptörvényt ismertetik meg szerda este az érdeklődők a Magtár Rendezvényházban. A „Jogállami kerekasztal” című előadáson részt vesz dr. Juhász Imre, az Alkotmánybíróság elnöke.

Mohay Réka

A Magyar Polgári Együttműködés Egyesület és a Pécsi Polgári Szalon Egyesület közreműködésével 2024. október 9-én nem mindennapi eseményre kerül sor Pécsen, a Magtár Rendezvényházban (Dóm tér 6. szám alatt). A „Jogállami Kerekasztal” címmel tartott előadás este 18 órakor veszi kezdetét. A részvétel minden érdeklődő számára ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Juhász Imre, jogállami kerekasztal
Juhász Imre, az Alkotmánybíróság elnöke lesz a „Jogállami kerekasztal" vendége
Fotó: Teknős Miklós / Forrás:   MW

 

A „Jogállami kerekasztal” vendége az Alkotmánybíróság elnöke lesz

Az előadás egy országos rendezvénysorozat része, amelynek célja, hogy a polgárok jobban megismerjék Magyarország Alaptörvényét, és megértsék annak kapcsolódását a magyar nemzeti hagyományokhoz és értékekhez. Dr. Juhász Imre, az Alkotmánybíróság elnöke lesz az est szakmai előadója.

Fellép továbbá Hűvösvölgyi Ildikó Kossuth-díjas színművész, a Bánffy György Kulturális Szalon művésze, aki színpadi előadásával színesíti a programot.
A Magyar Polgári Együttműködés Egyesület Tordáné dr. Petneházy Judit alelnök mutatja be a rendezvény során. Az érdeklődők részvételi szándékukat az [email protected] email címen jelezhetik.

A kerekasztal különleges lehetőséget kínál mindazoknak, akik érdeklődnek a jogállamiság kérdései és az Alaptörvény szakmai értelmezése iránt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában