Segítenének

2 órája

A daganatos gyermekeknek alakítanának ki játszószobát

Hamarosan új helyen gyógyulhatnak a dél-dunántúli daganatos és leukémiás gyermekek. Az Eurakvilo Alapítvány egy játszószobát szeretne kialakítani itt, a megvalósításhoz szükséges összeg eléréséhez közösségi adománygyűjtést indítottak.

Tóth Viktória

Hírportálunkon is beszámoltunk róla, hogy a PTE Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika József Attila utcai telephelyén működő Onkohematológiai Osztály új épületbe költözik, mégpedig az Akác utcába. Konkrét dátum még nincs, ám várhatóan 2025 tavaszán lesz az áttelepülés. Az új helyen a jelenleginél még korszerűbb, világosabb, tágasabb, minden igényt kielégítő klinikai osztály várja majd a Dél-Dunántúl daganatos és leukémiás gyermekeit. Az Eurakvilo Gyermekonkológiai és Gyermekhospice Közhasznú Alapítvány fő célja a kezelés minőségének javítása, a kezelés alatt álló gyermekek életének megkönnyítése, napjaik szebbé tétele, valamint a gyógykezelés befejeztével a hétköznapi életbe való visszatérésük segítése.

eurakvilo, onkohematológia, pécs
Az Eurakvilo Alapítvány mindig igyekszik mosolyt csalni a gyerekek és szüleik arcára
Fotó: Eurakvilo Alapítvány

Mert a klinikán tartózkodó gyermekeknek is szükségük van feltöltődésre, mozgásra, kikapcsolódásra és a nehézségeket feledtető, önfeledt  játékra. Az Eurakvilo Alapítványnak az új helyen lehetősége lesz kialakítani egy szülő-beteg ebédlővel egybenyitott élménytérnek elnevezett játszószobát, amely szakemberek – orvosok, gyógytornász, kórházpedagógusok és pszichológusok – javaslatait figyelembe véve az alapítvány elképzelése szerint fog megvalósulni. A berendezési tárgyak, bútorok, játékok, sportszerek, dekorációs elemek beszerzése az ő feladatuk lesz.

– Teljesen bababarát és minden korosztálynak megfelelő játékokkal felszerelt játszószoba létrehozása a célunk. A kórházpedagógusok is tudják majd használni tanításra, valamint a gyógytornász is fogja használni. Bordásfalat is telepítünk, és lesznek mindenféle olyan mozgást, izomfejlesztést elősegítő dolgok, amire szükség lehet. Ezért is hívjuk élménytérnek, ugyanis olyan teret fogunk kialakítani, ahol a programoktól kezdve a tanulás és a mozgás is meg tud valósulni

 – ismertette Farkas Éva, alapítványi munkatárs.

eurakvilo, alapítvány
A kórházban töltött idő alatt is szükség van szórakozásra, feltöltődésre (illusztráció)
Fotó: MW

Négymillió forintot szeretne összegyűjteni az Eurakvilo

Az élménytér kialakításához nagyságrendileg 4 millió forintra lenne szükség, ennek összegyűjtésére indítottak egy közösségi adománygyűjtést. Pénzbeni adományotokat az adjukossze.hu oldalon keresztül lehet küldeni az Eurakvilo Alapítványnak a nemes cél érdekében. 

Ezen kívül szívesen fogadják azt is, ha bárki egyéb felajánlással, szolgáltatással tudna segíteni a játszószoba kialakításában. Olyan tárggyal, bútorzattal akár, ami jó állapotú és alkalmas lehet a helyiségbe. Ebben az esetben a felajánló az alapítvánnyal tud egyeztetni a részletekről.

 

Futva támogatták az alapítványt

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában