Szép őszi idő

2 órája

Még mindig a szabadba szólít ez az időjárás

Bama.hu

Fotó: Szendi Péter

Csütörtökön keleten, északkeleten számíthatunk sok napsütésre, míg nyugaton, délnyugaton erősen felhős, helyenként borult lesz az ég. Ezeken a tájakon kisebb eső is előfordulhat. Gyenge, mérsékelt lesz a keleties szél. Hajnalban 2-11, délután 13-19 fok között alakul a hőmérséklet.

Pénteken főként keleten indulhat párásan, ködösen a nap, mely délelőtt mindenhol feloszlik. Napközben nyugaton lesz felhősebb, keleten naposabb az idő. Számottevő csapadék nem várható. A déli, délkeleti szél az északnyugati tájakon élénk, néhol erős lesz. Hajnalban 0-10, délután 15-20 fokot mérhetünk.

 

Orvosmeteorológia

Csütörtökön már frontmentes, de eseménytelen időre készülhetünk.

A hideg, helyenként nyirkos reggelen felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok.

Az ezt követő gyors délelőtti melegedés pedig keringési problémákat, rosszullétet, vérnyomás-ingadozást okozhat, csökenhet a teljesítő-képesség.

Ha tehetjük, mozduljunk ki a szabadba egy nagyobb séta erejéig! Erősítsük immunrendszerünket, fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket! Figyeljünk oda a megfelelő mennyiségű folyadék bevitelére!

 

Közlekedésmeteorológia

Csütörtök hajnalban is találkozhatunk pára-, ködfoltokkal, melyek lecsökkenthetik a látástávolságot.

Kevés eső legfeljebb a délnyugati határ közelében teheti nedvessé, vizessé az érintett útszakaszokat.

A napos tájakon érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni.

Jelentős légmozgástól nem kell tartani.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!