Rászoruló családok

2 órája

Útjukra indultak az élelmiszer-adományok

Az Élelmiszermentő Központ által gyűjtött élelmiszer-adományok idén már második alkalommal kerülnek rászoruló családokhoz. A segítségnyújtás fontossága mellett a Központ az akcióval szeretné felhívni a figyelmet a kereskedelemben keletkező élelmiszerfelesleg jótékony célra történő hasznosítására.

Bama.hu

Az élelmiszer-pazarlás növekvő globális probléma az egész világon, miközben az élelmiszer értékes erőforrásunk. Kiss-Pogány Tamás, az Élelmiszermentő Központ ügyvezetője elmondta: az Élelmiszermentő Központ feladata az élelmiszerveszteség megelőzése és a lejárathoz közeli, de még biztonsággal fogyasztható tartós élelmiszerek összegyűjtése, és elosztása karitatív szervezeteknek. A Központ tevékenységével és a mostanihoz hasonló társadalmi akcióival igyekszik felhívni a figyelmet az élelmiszerpazarlás elleni harc fontosságára – olvasható az Élelmiszermentő Központ Nkft. közleményében.

A most befejeződött adománygyűjtési akció során egyszülős családokban élő gyermekek számára folyt a gyűjtés. Hazai cégek felajánlásait várták, akik segítségével több száz csomagot állítottak össze.

Országszerte 22 helyszínen lehet átvenni a csomagokat, amelyekben helyet kaptak alapvető élelmiszerek, konzervek. A csomagok kiosztását vidéki partnereink segítségével koordináljuk. Sok százan jelentkeztek a honlapunkon közzétett felhívásra, közöttük osztjuk szét az adományokat. Mindig kiemelt figyelmet igyekszünk fordítani a vidéken élő családokra, hogy számukra is könnyen elérhetővé tegyük az adományok átvételét – foglalta össze Nagy Anna, az Egyszülős Központ vezetője.

– Apaként jöttem rá, hogy milyen könnyedén bánok én is a felesleges élelmiszerekkel. Így gyermekeim jövője miatt is fontosnak tartom, hogy támogathatom az adománygyűjtést. A kezdeményezés idei célja különösen megfogott: segítséget nyújtani az egyszülős családokban élő gyermekek számára. – Hangsúlyozta Takács Bence, kommunikációs szakember.

Az Élelmiszermentő Központ az Agrárminisztériummal közösen még 2023 decemberében határozott úgy, hogy napi feladatai mellett figyelemfelhívó jótékonysági akciót indít. Az első akció során többszáz doboznyi élelmiszer-adomány gyűlt össze, melyeket az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége (ÉFOÉSZ) osztott szét a tagjai között. Idén húsvétkor a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége (MVGYOSZ) rászoruló családjai számára folytattak gyűjtést.

- Szeretnénk minél több céget megszólítani, bevonni a jótékonysági akcióinkba, amelynek következő állomása az adventi adománygyűjtés lesz – mondta el Kiss-Pogány Tamás.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában