Fórum

1 órája

Közösen dolgoznak a felsőoktatás fejlesztéséért

Czeczon Enikő

Fotó: Gál Gábor

A hagyományokhoz híven megrendezték a Pécsi Tudományegyetemen az EDUC fórumot, ahol több témát is érintettek a szakértők. Az eseményen szó esett az európai felsőoktatás fejlődési irányairól, és különös hangsúlyt fektettek a hallgatói mobilitás növelésére, a képzések korszerűsítésére és az egyetemek közötti szorosabb együttműködésre. 

A PTE és az EDUC közösen vesznek részt olyan alapelvek és szabályok kidolgozásán, amelyek Európa-szerte egységesítik a hallgatói adatkezelést és az egyetemi szolgáltatásokat. Az együttműködés egyik fő célja a nemzetközi kurzusok és képzései programok kidolgozása, amelyek a hallgatóknak a munkaerőpiac által elismert tanulási lehetőségeket kínálnak. 

A fórum keretében szó esett az EDUC által fejlesztett új, közös európai felhőszolgáltatásról és adatkezelési rendszerről, de a kiemelt témák között kapott helyet az EDUC Staff  Secondments Program, amely 25 új pozíciót kínál az adminisztratív munkatársaknak. Ez lehetőséget biztosít arra, hogy 2-6 hónapot egy másik EDUC egyetemen töltsenek, hogy fejlesszék és bővítsék nemzetközi kapcsolataikat. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában