Kalandra fel!

2 órája

Különleges szerepet tölt be a Komlón átadott új játszótér – GALÉRIA

Átadták Komlón a legújabb szabadidős terét a városnak, amit akadálymentesen alakítottak ki, hogy a fizikailag ép gyermekek fogyatékossággal élő társaikkal tudjanak játszani. A Komlóverzum szomszédságában létrejött, kültéri szabadidős játszótér tematikában és üzenetében is egyedi a környéken.

Jusztin Levente

Kedden délelőtt adták át Komló belvárosában a település legújabb játszóterét, ezzel vármegyénk egy újabb akadálymentesített közösségi térrel gazdagodott. A beruházás nem jöhetett volna létre a Szerencsejáték Zrt., „A játék összeköt" programja nélkül. Segítségükkel megvalósulhatott az, hogy a kicsik és nagyobbak, fogyatékossággal élő és ép gyermekek együtt tudjanak játszani a téren.

játszótér
A komlói játszótér sorban a 32. Magyarországon, a Dél-Dunántúlon pedig hasonló csak öt található.
Fotó: Löffler Péter

Minden városrészre ilyen minőségű játszóteret kíván a polgármester

Polics József, Komló polgármestere már a sokadik átadáson vett részt, ám szerinte minden egyes játszótér ad valami újat. Ez is más, hiszen olyan akadálymentesített játékeszközöket tartalmaz a tér, amit az egészséges gyermekek mellett a testi fogyatékossággal rendelkezők is igénybe vehetnek.

Rendkívül nagy öröm számunkra, hogy a Szerencsejáték Zrt. a településünket választotta és „A játék összeköt” program keretében Komlón is megvalósít egy játszóteret. A középületeink fejlesztése és korszerűsítése kapcsán önkormányzatunk mindig is kiemelt figyelmet fordított arra, hogy azok akadálymentesen is megközelíthetők és használhatók legyenek.

- említette beszédében a város vezetője.

Tematikájában is kiemelkedik a többi játszótértől a most átadott, hisz a Komlóverzum közelsége ihlette, dinoszauruszok és lábnyomaik között játszhatnak a gyermekek. A fiatalokat többek között dínókapu, elefánt mászóka, régészeti lelőhely, Komlosaurus ülőke és okospad is várja. Ezzel is tisztelegnek a múlt előtt, a bányászatnak köszönhetően fedezték fel 1966-ban a dinoszaurusz-lábnyomfosszíliát.

Programjuk összhangban van a komlói törekvésekkel

A korábban megfogalmazott cél szerint Komló mind a hét dombjára modern, uniós játszóteret szeretne telepíteni önerőből vagy pályázaton keresztül. Így vált partnerré a Szerencsejáték Zrt., melynek a „A játék összeköt" elnevezésű programja tökéletesen illeszkedett a polgármester elképzeléseihez. Borbás Károly, a Szerencsejáték Zrt. pécsi értékesítési régiójának vezetője elmondta, hogy nem az akadályokra kell fókuszálni: „Nem az a fontos, ami elválaszt, hanem az, ami összeköt."

Meggyőződésük, hogy a társadalom fogékony a „gondolati akadálymentesítésre”, ezért adnak át országszerte sok ehhez hasonló játszóteret. A komlói játszótér sorban a 32. Magyarországon, a Dél-Dunántúlon pedig hasonló csak öt található.

A beszédek végén egy bemutatón keresztül láthatták a résztvevők, hogyan szórakozhat egy kerekesszékes a játszótéren egészséges társaikkal

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában