A Móré Fülöp és a Mezőszél utca közé került

2 órája

Sikerült megfelelő helyet találni a korábban tiltakozást kiváltó pingpong-asztalnak

Sikerült megfelelő helyet találni annak az országos hírnevet szerzett pingpongasztalnak, amelynek tervezett telepítése miatt a pécsi Mezőszél utca lakói tiltakozó aláírásgyűjtésbe kezdtek még a nyár folyamán – adta hírül a városrész megválasztott képviselője.

Bama.hu

A júniusi helyhatósági választásokon a pécsi polgári szövetség színeiben egyéni mandátumot nyert Barkóczi Csaba a közösségi oldalán felidézte: mivel júliusban – a munkálatok kezdetekor –az eredeti helyszín miatt éles vita bontakozott ki a lakók és a kivitelező Biokom Nkft. között, ezért azt javasolta, hogy inkább – a tervezett helyszíntől 70 méterrel arrébb – a Móré Fülöp utca és a Mezőszél utca közötti védettebb területen, egy már évtizedek óta meglévő leamortizált beton pingpongasztal elbontásával, annak helyén állítsa fel a városüzemeltetési társaság.

Ez történt meg a közelmúltban, ahol már használható a Joola márkájú pingpongasztal.

Barkóczi Csaba úgy fogalmazott: bízik benne, hogy a tiltakozó aláírásgyűjtés miatt országos hírnévre szert tett – egyébként jó minőségű – pingpongasztalt a környékbeliek megbecsülik, és fogják is használni, rendeltetésének megfelelő módon kizárólag sportolásra.

A városrész megválasztott képviselője egyúttal emlékeztetett arra is, hogy az eszköz felállítását eredetileg másik helyszínen – egy közelben lakó magánszemély kezdeményezésére – Auth István, a terület most leköszönő képviselője indította útjára, még idén januárban. Az ötlet felkarolásáért őt köszönet illeti – jegyezte meg Barkóczi Csaba.

A június 9-i helyhatósági választásokon a 9-es egyéni választókörzetben a DK-s Auth Istvánt utasította maga mögé Barkóczi Csaba, aki 103 szavazattal többet, a voksok 39,34 százalékát kapta, míg a baloldali koalíció aspiránsa 36,39 százalékot.

Mint korábban megírtuk, a tiltakozás oka az volt, hogy a lakók tapasztalati szerint a jelenleg már meglévő köztéri bútorokat, köztük padokat, asztalokat sem az itteni állandó lakosok használják, hanem leginkább éjszakai tivornyázások alkalmával a környéken albérlőként élő egyetemisták. Továbbá több esetben hajléktalanok találkozóhelyeként szolgálnak, amely jelenségek gyakori okai a lakók és „idegenek” közötti konfliktusoknak.

Barkóczi Csaba korábban rögzítette, meggyőződése, hogy „az önkormányzat és a polgármester nem mehet semmilyen ügyben öncélúan a lakók akarata ellen, különösen ilyen kérdésekben, amelyek bár apróságnak tűnnek, valójában mégis a legérzékenyebbek: a pécsiek személyes otthonuk körüli komfortérzetét sértik”.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában