Jegyzet

3 órája

Páratlan kincs: Laufer László negyvenhárom éven át dolgozott a Dunántúli Naplónál

Mohay Réka

Manapság, ha valaki öt-hat évet eltölt egy munkahelyen, az már egészen hosszú időnek tűnik. Laufer László negyvenhárom évet töltött a Dunántúli Naplónál. Az általa készített fotókból ad ízelítőt a kiállítás, mely a PKK Apáczai Művelődési Ház galériájában látható.

Mondhatnánk, képei, melyek között parádés sportfotók, lírai portrék, érzelemgazdag családi képek, művészi életképek, de még divatfotók is láthatók, magáért beszélnek. Laufer László esetében azonban nem érdemes elválasztani őket attól a személytől, aki mögötte áll.

Ez az óriási, színvonalas életmű ugyanis nem jöhetett volna létre, sem ilyen minőségben, sem ilyen terjedelemben, ha nincs mögötte az a fotóriporter, aki mindebbe óriási lelkesedéssel, vehemenciával és jókedvvel vetette bele magát. Képein átsüt az a derű, ami őt jellemzi, s aminek köszönhetően sikerült ilyen életművet létrehozni. 

Közvetlenségével, szókimondó vidámságával ugyanis pillanatok alatt képes kapcsolatot teremteni, alkalmazkodni, reagálni és cselekedni. Nem véletlen, hogy mindenkit ismer, és mindenki ismeri, és rossz szót még nem hallottam róla, talán még a háta mögött sem – ez pedig, tudjuk mindannyian, milyen nagy dolog.

Ezért is lehetett az, hogy az elmúlt három és fél évben, amíg együtt dolgozhattunk, amellett, hogy sokat tanultam tőle, de mindig jó hangulatban telt a közös munka, legyen az vidék, belváros, színház, gasztronómia, vagy éppen bármilyen nehezebben emészthető téma, mellette mindig élmény volt tudósítani.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!