Jubileum

2 órája

Huszonöt éves működését ünnepli a Kerek Világ Általános Iskola

Szeptember 27-én meghitt ünnepség keretében ünnepelte 25 éves fennállását a Kerek Világ Általános Iskola. Az intézményt a Kerek Világ Alapítvány működteti, halmozottan sérült és különleges nevelést igénylő gyermekeket fogadó intézmény.

Mohay Réka

Kővári János, az alapítvány ügyvezetője elmondta, a Kerek Világ Általános Iskola egyedülálló módon segíti a gyerekeket abban, hogy képességeiket kibontakoztathassák, és a lehető legteljesebb életet élhessék. A jubileumi ünnepségen a gyerekek tánc- és zenés előadásokat mutattak be.

 

A Kerek Világ Alapítvány 34 éve alakult, és Kővári János immár 31 éve vezeti. Az iskola története 25 évvel ezelőtt kezdődött, amikor a városban egy olyan intézményre volt szükség, amely a speciális igényű gyermekeket  befogadja. 

Az intézmény egyik legfontosabb alapelve a személyre szabott oktatás. 
 

– A célunk, hogy minden gyerek felfedezhesse és fejleszthesse saját képességeit, legyen az akár rajz, matematika, ének, vagy bármilyen más terület. Ez segíthet majd nekik a többségi társadalomba való beilleszkedésben 

– hangsúlyozta Kővári. 
Az iskolában kis létszámú osztályok működnek, és az egyéni foglalkozások középpontjában a gyermekek egyedi szükségletei állnak.

Az iskola nem csupán oktatási intézmény, hanem egy családias közösség is, ahol a gyerekek biztonságban és otthonosan érezhetik magukat. Emellett fontosnak tartják a társadalmi integrációt is, ezért a diákok rendszeresen részt vesznek különböző kulturális programokon, és kapcsolatot ápolnak más iskolákkal is. 

A Kerek Világ Általános Iskolát jótékonysági koncert is segíti

A Kerek Világ Általános Iskola az elmúlt 25 év során folyamatosan alkalmazkodott a változó igényekhez, és a jövőben is elkötelezetten folytatja a sajátos nevelési igényű gyermekek támogatását.

Az évforduló alkalmából október 29-én jótékonysági koncertet tartanak a Kodály Központban, ahol a Sárik Péter Trió és Illényi Katica lép fel „JazzClass” címmel. Ennek bevételeit a Kerek Világ Alapítvány javára fordítják.



 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában