Vízilabda

2 órája

Történelmi tettet hajthatnak végre

Szabó Dániel

Fotó: Kovacs Liliána

Újabb nehéz feladat elé néz a PVSK-Mecsek Füszért vízilabdacsapata, amely szombaton 17.30-tól a Egerrel mérkőzik meg a férfi OB I. negyedik (előrehozott) fordulójában. 

A pécsieknek ez lesz a szezonbeli második bajnoki mérkőzésük, a nyitányon a tavalyi ezüstérmes Vasassal csaptak össze az Abay Nemes Oszkár Sportuszodában, ahol 17–8-ra alulmaradtak a fővárosiakkal szemben. Az elmúlt hétvégén pedig Szegeden, a Magyar Kupa csoportkörében ugrottak medencébe Hollék. A PVSK ugyan a házigazda és a Miskolc ellen is jól állta a sarat, de végül három vereséggel zárta a sorozatot. 

Zlatko Rakonjac vezetőedző korábban azt nyilatkozta lapunknak, hogy ezek az idényeleji mérkőzések tökéletesek lesznek arra, hogy felkészítsék a csapatot azokra a meccsekre, amelyeken reális esélyük van a pontszerzésre. 

Az Eger is nagy falatnak tűnik, azonban ha összejön a bravúr, akkor történelmi tettet hajthat végre a Pécs. A 2005–2006-os szezon óta ugyanis 32 alkalommal találkoztak a felek, s mind a 32 találkozót a hevesiek nyerték meg. 

A pécsiek következő három bajnoki mérkőzése: DIGI Eger–PVSK-Mecsek Füszért (szeptember 28., szombat, 17.30), PVSK-Mecsek Füszért–FTC-Telekom (október 2., szerda, 19.00), PVSK-Mecsek Füszért–Metalcolm Szentes. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában