Megmentenek

2024.09.15. 17:00

Segélyvonal segít az egyetemi hallgatóknak

Telefonos segélyvonalat hozott létre a Pécsi Tudományegyetem Egyetembiztonsági Osztálya az egyetem hallgatóinak támogatására, illetve segítségnyújtás céljából.

Czeczon Enikő

Van kihez fordulunk segítségért

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

A PTE UniSec Hotonline nevet viselő segélyvonal (+36-30-400-1800) egész nap, azaz 0-24-ben hívható, de nem csak hagyományos formában. Elérhető Facebook Messenger-en, Viber-en és What’sApp-on is.  

Az alábbi esetekben hívhatják a hallgatók a számot: személyes biztonsággal, vagyonbiztonsággal, bűncselekmények elkövetésével, gyanú felmerülésével kapcsolatban, fizikai és mentális zaklatás, konfrontáció kezelésével kapcsolatos segítség kérés esetén, valamint áldozattá válás esetében, ha rendőrség, mentők hívására van szükség bűncselekmények esetében.  

A Pécsi Tudományegyetem a segélyvonal megszervezése során külön figyelembe vette az intézmény magas külföldi hallgatói létszámát, így amennyiben a hívás során egy hallgató angolul kér segítséget, úgy ezen a nyelven kap támogatást.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában