Méltó ünnep

2024.09.06. 18:30

Végre megnézhetjük, milyen misztikus munkákat végeznek a régészek

Tóth Viktória

Forrás: MW

Fotó: Kállai Márton

A csütörtöki megemlékezésekkel elkezdődtek a 2024-es Zrínyi Napok, a hétvégén pedig igazi programkavalkáddal várják a Szigetvárra érkezőket. Két olyan esemény is lesz, melyről eddig nem sok szó esett.

Szeptember 7-én 11 órai kezdettel a Zrínyi Vár dr. Hóvári János termében a 2024. nyári kutatási eredményekről számolnak be. A nap folyamán kerekasztal beszélgetések is lesznek a témában, valamint lehetőség lesz a turbéki régészeti helyszín személyes megtekintésére is. Vasárnap 15.20-kor kezdődik egy könyvbemutató a vár Szulejmán dzsámijában. A Maarif Alapítvány kiadásában jelenik meg Falus Orsolya, Király Lajos és Kobolka István (Zrínyi Kutatócsoport) Versek, Rózsák, Fények című könyve. A programon részt vesz Törökország budapesti nagykövete,  Gülşen Karanis Ekşioğlu és Birol Akgün a Maarif Alapítvány elnöke is. A Zrínyi Napok programja a város hivatalos honlapján vagy a vár közösségi oldalán is megtekinthető.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában