A határidő: október 7.

2024.09.04. 16:20

DDNPI: ismét lehet pályázni a Nemzeti Parki Termék védjegyre

A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság (DDNPI) arra hívta fel a figyelmet, hogy október 7-i határidővel ismét lehet pályázni a Nemzeti Parki Termék védjegyre.

Bama.hu

Ismertetésük szerint a védjegy használatának célja a védett természeti területeken működő helyi vállalkozások, gazdálkodók, gazdálkodó szervezetek támogatása, termékeik megbecsülésének növelése, piaci lehetőségeik bővítése, a környezettudatosság, a térség természeti, táji és kulturális sajátosságainak, hagyományainak megőrzése jegyében.

A DDNPI hangsúlyozta: a termékkel kapcsolatosan alapvető elvárás, hogy elsősorban helyi nyersanyagokból készüljenek. Kiemelt szempont, hogy a termék minőségével, megjelenésével vagy más kivételes tulajdonságával jól reprezentálja a térség természeti, táji és kulturális sajátosságait, továbbá a pályázó tevékenységét a helyi hagyományokra és helyi sajátosságokra, a térség munkaerő kínálatára alapozva végezze.

A pályázatokat a kézműves termékek és élelmiszerek termékkörökben várja a nemzeti park. Azaz a térség természeti, táji és kulturális sajátosságainak megfelelő, kézműves hagyományaira épülő, helyi motívumokat megjelentető, hagyományos technológiával készült kézműves tárgyi eszközökkel lehet pályázni, továbbá lekvárokkal, szörpökkel, aszalványokkal, sörrel, krémekkel, pasztákkal, egyéb gyümölcs- vagy zöldségtermékkel. Lehet pályázni még gyógy-, fűszernövényekből készült, valamint méhészeti termékekkel és tehén-, juh- vagy kecsketejből készült élelmiszerekkel és húskészítményekkel is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában