Lesz habzás

2024.08.10. 07:00

Sztárfellépőket várnak idén is a Komlói Bányásznapokra

Augusztus 30-án veszi kezdetét a város egyik legnagyobb rendezvénye, a Komlói Bányásznapok - a három nap során ezúttal is sztárfellépők koncertjei, egyéb kulturális és szórakoztató programok, valamint látványos tűzijáték várja az érdeklődőket, az ünnepi megemlékezések mellett.

Wald Kata

Sztárfellépőket várnak idén is a Komlói Bányásznapok mindhárom napjára - augusztus 30-án, pénteken, a rendezvény nyitónapján Nótár Mary, majd Pápai Joci koncertezik az Eszperantó téren, szombaton a Pardon Brando szórakoztatja a közönséget, a látványos tűzijátékot követően pedig az Edda lép színpadra. Szeptember 1-jén, vasárnap este Deák Bill Gyula koncertje zárja a három napos programsorozatot. 

A Komlói Bányásznapok a korábbi évek hagyományainak megfelelően idén is ünnepi megemlékezéssel veszi kezdetét - augusztus 30-án 17 órakor koszorúzással indul a program a Bányász Emlékműnél, majd a Színházban ünnepi testületi ülést tartanak. Az Eszperantó téren az esti nagykoncertek előtt a New Generation lép fel, a napot pedig 22 órától Dj Pepe bulija zárja. 

Augusztus 31-én, szombaton 9 órakor veszi kezdetét a hagyományos főzőverseny, megnyílik a Civil Ízek Utcája. A Tesco parkolóban Police Roadshow-t láthat a közönség, a Városi Sportközpontban véradásra nyílik lehetőség, az önkormányzat előtti parkolóban pedig 10-től 18 óráig különféle szűrővizsgálatok lesznek elérhetők. Az Eszperantó téren a délután folyamán fellép a Csillag mazsorett, a Fonti5, a Senior örömtáncosok, ezen kívül a Másvilág, a CS.Í.T zenekarok, valamint a Chili Pappas is szerepelnek a fellépők között. A Kaptárban 16 órakor, a Nemzeti Filmintézet támogatásával filmvetítéssel egybekötött közönségtalálkozóra várják az érdeklődőket, előzetes regisztrációt követően.   

A rendezvénysorozat zárónapján, vasárnap 11 órakor a Múzeumkertben a Szárba szökkenő jövőnk című programmal folytatódnak a Bányásznapok - több éves hagyomány, hogy ilyenkor az előző évben született komlói babák számára Zsolnay porcelánból készített kalászokat állítanak ki a múzeumkerti vitrinekbe, a jövőbe vetett hitet jelképezve. 

A délutáni kulturális műsorokat követően megemlékezést és koszorúzást tartanak a Vájár szobornál, majd a Komlóverzumban a bányászok látogatására nyílik lehetőség. Az esti nagykoncert előtt a Seholnap zenekar, és a Gipsy 50/70 és 7300 Blues Megálló szórakoztatja a hallgatóságot. 

A tavalyi évvel ellentétben idén a három napos rendezvény valamennyi programja ingyenesen, és regisztráció nélkül látogatható,  köszönhetően az önkormányzati forrásoknak, valamint a kormányzati támogatásnak - a miniszterelnökség a komlói ünnepet 12 millió forinttal támogatja.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában