Tart még a lendület

2024.09.10. 14:00

Elmúlt a nyár, de a pécsi zenészek tovább koncerteznek

A nyári hőség után most kicsit lehűlt az idő, ez már valóban a fesztiválszezon végét is jelzi. A pécsi zenészek ennek ellenére szinte a nyárban tartanak minden fesztiválozót koncertjeikkel.

Jusztin Levente

Tállya ad otthont a Kerekdomb Fesztiválnak, ahol több zenei, családi és színházi programon is részt vehetünk. Baranyai szempontból a zenés események az érdekesek, pécsi zenészből sosem elég, több fellépő is vármegyénkből származik. 

Pécsi zenészből sosem elég, több fellépő is vármegyénkből származik.
Pécsi zenészből sosem elég, több fellépő is vármegyénkből származik.
Fotó: Flajsz Peter

Nem telik el fesztivál pécsi zenészek nélkül

A már őszi időjárásban élvezhetnek a fesztiválozók jobbnál jobb koncerteket, pécsi szempontból a szombat és a vasárnap érdekesebb. A Vincellér-ház ad otthont talán a legnagyobb fellépőnek, a Punnany Massifnak. Felcserék este hét órakor kezdik meg koncertjüket, ám nem csak ők lépnek fel aznap este Baranyából. A Palota Borházban találkozhatunk a szombati napon Mehringerrel, fiatalos lendületét este kilenc órakor mutatja meg.

A vasárnap már a fesztivál zárónapja, így zenei programból kevesebb jut a nézőknek. A Szűcs Pincészetnél láthatjuk délben Beck Zoli önálló előadását, közvetlenül utána fél kettőkor a Fejnélküli lovas előadásával zárul.

Tállya kiváló helyszín

Európa mértani közepén elhelyezkedő település a Tokaji borvidéken mutatja magát, így ősszel nyújt igazán páratlan látványt a hely. Tökéletes így azoknak a fesztiválozóknak, akik szeretik az igazi szüreti környezetet. Mivel az ország északkeleti részén található, így a közlekedés is nehezebb Pécsről. Személyautóval autópályán lehet haladni az M6, M0, M3 sorrendben. Így az út közel 5 órát vesz igénybe. Tömegközlekedéssel nehezebb, délután háromra szeretne a helyszínen lenni, annak már reggel hétkor el kell indulnia Pécsről busszal Kecskemétig. Innen vonatra szállva Cegléden kell átszállni egy miskolci vonatra, ami elvisz Szerencsre. Itt kell egy újabb buszra felszállni, hogy befejezzük a közel 8 órán át tartó utazást.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában