Újabb játszótér újul meg

2024.06.09. 21:44

A bányásznapokra várhatóan elkészül a modernizáció

Hamarosan újabb modern játszótérrel gazdagodik a város - a pár évvel ezelőtt útjára indított fejlesztési koncepció most alapítványi támogatás segítségével folytatódik.

Wald Kata

A régi elavult játszóteret elbontják, és helyette egy teljesen új, a mai kor elvárásainak mindenben megfelelő, modern játszótér épül a Kazinczy és Vörösmarty utca közötti területen. - A több mint tízmillió forintos beruházás a holland székhelyű Vakaró Komlóért Alapítvány csaknem 9 millió forintos támogatásával, illetve önkormányzati források felhasználásával valósul meg - tájékoztatta lapunkat Polics József, Komló polgármestere.

Három tornyos mászóka csúszdával, dupla hinta, homokozó - többek közt ezek a játszótéri elemek kerülnek majd a mostani, elöregedettek helyére.

Mint Polics József fogalmazott, a fejlesztés illeszkedik az önkormányzat pár évvel ezelőtt indított programjába, amelynek célja, hogy Komló valamennyi városrészében legyen legalább egy korszerű, a gyerekek és a szülők igényeit kielégítő, modern játszótér. - A legutóbbi grandiózus fejlesztés a 48-as téren valósult meg, mintegy hetven millió forintból - a rekortánburkolatú játszótér a város legnagyobb és legmodernebb játszótereként várja a gyermekes családokat. Itt játszóház, kétszemélyes hintaállvány, körforgójáték, trambulin, kosárhinta, kombinált mászóvár és körforgós libikóka mind megtalálhatók. Ezen kívül a sportcsarnok melletti területen, Körtvélyesben, Kökönyösben is megvalósultak a játszóterek korszerűsítései az elmúlt időszakban - részletezte  a polgármester.

Az alapítványi támogatás segítségével megújuló Vörösmarty utcai játszótér elemeit már megrendelték, ezeket hatvan napon belül leszállítják, így a szeptember elején esedékes városi nagyrendezvényre, a bányásznapokra vélhetően már birtokba vehetik a gyerekek az új létesítményt.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában