Sok a baj

2024.09.10. 14:40

Egyre több panasz érkezik az üvegvisszaváltásra

Wald Kata

Fotó: Ladoczki Balazs

Az üvegvisszaváltás sokaknak okoz bosszúságot, olvasóink visszajelzései szerint. 

– A minap két egymáshoz közeli hipermarketben próbálkoztam az üvegvisszaváltással, de mindkét helyen hosszúnak tűnt a sor, így inkább maradt a csomagtartómban a zsáknyi műanyag palack és üveg. Mi lesz, ha egyszer a csomagtartóm is megtelik?! Nem lehet, hogy alultervezték a boltokba kihelyezett automaták számát?! - teszi fel a kérdést előfizetőnk.

Más a következő gondolatokat fogalmazta meg a téma kapcsán: 

– Szerencsére, ahogy látom, vannak üzletláncok, amelyek felismerték, hogy az üvegvisszaváltó automatáknak a bolton kívül van a helyük. Mert egy élelmiszerüzlet nem szemétlerakat. Több helyen látni is, hogy építik a depókat. Csak az a baj, hogy a parkolóhelyek rovására. Nyáron még kezelhető volt a helyzet, és lehetett szabad helyet találni, de most, a délutáni csúcsban, négy óra környékén alig lehet a boltok körül autóval megállni.

Ezzel a véleménnyel azonban nem mindenki ért egyet. Van, aki szerint inkább a parkolóban, semmint az üzlet vásárlóterében van helye az automatáknak. – A hipermarket bejáratához közeli üvegvisszaváltó megközelíthetetlen volt, sőt, ahogy beléptem, azt láttam, hogy tumultus van. Egyszerre hárman jöttek hatalmas szatyrokkal az automatához, és állta sorban. Alig lehetett a bevásárlókocsival őket kikerülni. Ezeknek az automatáknak kívül lenne jó helye, már csak azért is, mert akkor az üvegvisszaváltás nem lenne a bolt nyitva tartási idejéhez kötött, hanem akár éjszaka is végre lehetne hajtani a műveletet – osztotta meg véleményét olvasónk.

A kisebb településen élők pedig nincsenek könnyű helyzetben, ha az üvegvisszaváltásról van szó. – Egy Pécs melletti kis faluban élek, autóm nincs. Bevásárolni hetente egyszer járok a legközelebbi kisvárosba. Nagy segítséget jelentene, ha valahol a falu központjában kihelyeznének egy üvegvisszaváltó automatát. Mondjuk a kupakgyűjtő szív helyére. A hozzám hasonló helyzetben lévő falusi ember számára az új üvegvisszaváltási rendszer alkalmazása kényelmetlen. Mondjunk le inkább az 50 forintokról? Nem szívesen tenném, hiszen sok kicsi sokra megy – írta előfizetőnk. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!