Gyérítés

2024.08.23. 15:00

Kedden Pécs több pontján is elkezdik irtani a szúnyogokat

Augusztus 27-én (kedden), 20 órától szúnyoggyérítési munkálatok kezdődnek Pécs több pontján.

Bama.hu

Forrás: MW

Fotó: Bencsik Ádám

„Jövő héten ismét lesz szúnyoggyérítés Pécsen. A munkálatok olyan városrészekben várhatóak, amelyeket a korábbi beavatkozások nem érintettek. Amennyiben az időjárás engedi, akkor a városüzemeltetési társaság keddre meg is rendelte a Makárhegy és Erzsébet telep területére a földi-kémiai írtást. Ehhez azonban csapadékmentes és szélcsendes időjárás szükséges és fontos, hogy az irtás idején a hőmérséklet ne essen 15 fok alá, mert ilyen időben nem repülnek a rovarok és így a beavatkozás nem lenne sikeres. Amennyiben kedden az időjárás miatt nem tud megvalósulni a gyérítés, akkor szerdára vagy csütörtökre rendelik meg a szakemberek.

A munkálatok célja a kártevő rovarpopuláció csökkentése. A munkálatok során gépjárművek platójáról permetezik ki a Deltasect Plus 1,2 ULV nevű készítmény, mely csekély mennyiségben (0,6 l/ha) alkalmazva, kizárólag az érzékenyebb rovarokra van hatással, emberre és a környezetre nem jelent veszélyt.” – olvasható a Biokom közleményében. 

A kezeléssel érintett városrészek:

  • Makár: Szigeti út - Magyarürögi út - Jakab-hegyi út - Ifjúság út - Kürt u.
  • Erzsébettelep: Havi-hegyi út - Wass Albert u. - Bányász utca - Hársfa u. - Wass Albert u. - Hegyalja utca - Zerge utca

A lakosság részére javasolt intézkedések:

A szabadban tárolt gyermekjátékok, élelmiszerek, evőeszközök, és a szabadban szárított ruhák összegyűjtése vagy letakarása a kezelés napján. A kezelés idején és azt követő egy órában az ablakok, ajtók zárva tartása, és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezések kikapcsolása. A kezelt területen termő zöldségek, gyümölcsök fogyasztása vagy feldolgozása előtt történő alapos mosás. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodás kerülendő.

Kérjük a lakosságot, hogy a fent említett intézkedések betartásával segítsék a gyérítési munkálatok zavartalan és hatékony végrehajtását. Köszönjük együttműködésüket és megértésüket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában