Sörivó verseny is volt

2024.08.04. 21:00

Idén is nagyot szólt a lakodalmas mulatozás Márokon

Jusztin Levente

Fotó: Löffler Péter

Immáron tizenharmadik alkalommal szervezték meg a Mároki Lakodalmast. Vasárnap délután négy órakor kezdődött a sváb kikérő a Pájlánd Háznál, ahol a vőlegényt elbúcsúztatták. Ezután a magyar kikéréssel folytatódott a program a tájháznál, ami ebben az esetben a menyasszonyos otthont szimbolizálta. Öt órakor egy hagyományos esküvőt mutattak be, ahol vőfélyköszöntés és lakodalmas játékok várták az érdeklődőket.

A hagyományőrző műsort a Mároki Német Nemzetiségi Tánccsoport, az Újbezdáni Gyermekccsoport, a Vokányi Német Nemzetiségi Tánccsoport, a Marica Kulturális Egyesület, illetve harkányi hagyományőrzők adták. A vacsorával este hét órakor várták a szervezők a lakókat, de egy 1500 forintos jegy megváltása esetén bárki részt vehetett az esti lakomán. Nyolc órakor sörivó verseny vette kezdetét, később pedig Zámbó Krisztián koncertjével folytatódott az este. A bál 22 órakor rajtolt el, a Royal zenekar szolgáltatta a talpalávalót. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában