Szokásos

2024.08.07. 07:00

Balhé: megint rendőr jött a pécsi bérlakáshoz

Hiába rendszeresek a botrányok, szállnak ki a rendőrök az egyik pécsi belvárosi társasházban található önkormányzati bérlakáshoz, a városvezetés érdemben semmilyen lépést nem tesz a helyzet megoldására. A problémás személynek 2021 óta nincs is szerződése, márciusban már távoznia kellett volna, de még mindig ugyanott lakik.

Bóka Máté Ciprián

Fotó: Laufer László

– Nyisd már ki, engedj el, b..meg

 – üvöltötte egy nő vasárnap este az egyik pécsi Márton utcai társasház kapubejárójában.

Balhé a bérlakásoknál.
Balhé a bérlakásoknál.
Fotó: Tero Vesalainen

 – Nem mentek ki! Hívom a rendőröket

 – válaszolta agresszíven az a férfi, aki a társasház önkormányzati lakásában lakik úgy, hogy a városháza korábban azt nyilatkozta róla, hogy nincs bérleti szerződése.

– Nyisd ki a kaput, ba...ad meg anyád száját. Gyere ide, ba....m a szádat, fa....opó, megdöglesz!

 – reagált szintén üvöltve egy másik nő. A balhé pontos okát a nem tudták a környéken élők kideríteni, de az „idilli" hangulat abból fakadhatott a helyiek elmondása szerint, hogy az önkormányzati bérleményben élő férfi "fogadhatta a hölgyeket". Mindenesetre erre a botrányra kellett megérkeznie az egyik társasházi magánlakásban élő asszonynak a kisebbik gyermekével. A helyszínre aznap kétszer is kimentek a rendőrök, ahol korábban ugyanez az illető hajléktalanokat költöztetett be magához. 

Mi van a balhé háttérben?

Az önkormányzat márciusi közlése szerint a férfinak már 2021 őszén lejárt a szerződése, ezért tavasszal azt állította a városházi propagandaosztály, hogy a bérlőt az önkormányzat lakásgazdálkodási csoportja a lakás elhagyására szólította fel. A lakás kiürítésére március végéig van lehetősége. Ehhez képest nem történt semmi, ami vélhetően összefüggésben lehet azzal is, hogy Nyőgéri Lajos MSZP-s alpolgármester által felügyelt területen a lakásmutyik miatt nyomozás zajlik, és a lakásgazdálkodási csoport élén folyamatosak voltak a változások az elmúlt években. 

Mindenesetre a baloldali városvezetés a jelek szerint elnézi azt, hogy a gyermekeknek ilyen körülmények között kell élniük, ráadásul a társasházba éppen az önkormányzati bérlakásban élő férfi életvitele – szemétre és a bűzre is panaszkodtak már a szomszédok – miatt nem tudott beköltözni egy idős házaspár sem, de még a megvásárolt lakást sem lehet bérbe adni. 

Nem léptek, csak beszéltek

Nem kizárt, hogy márciusban egyszerűen nem mondott igazat megkeresésünkre a Barabás Béla sajtókapcsolati tanácsadóval fémjelzett propagandaosztály, amikor azt állították, hogy abban a hónapban ki kell költöznie. Az is lehetséges, hogy a lakásosztály valamilyen oknál fogva nem cselekszik, vagy nem tud cselekedni, ami egyébként nem lenne egyedülálló eset az önkormányzati bérlakások esetében. Lapunk kereste az önkormányzatot, de nem reagáltak a megadott határidőig. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában