A kánikula sem akadályozta a telepítést

2024.07.19. 14:40

Orfűn, Kovácsszénáján horgászik? Ennek a hírnek örülni fog!

Bama.hu

A kép illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Smiltena

A Horgász Egyesületek Baranya Megyei Szövetsége (HEBMESZ) a napokban húsz mázsa pontyot telepített a Pécsi-tóba és a Kovácsszénájai-tóba.

Mint írták, a Czikkhalas Kft. szakemberei a kánikulai időben is biztosították a zökkenőmentes halellátást, köszönhetően a felkészült, jól szervezett csapatnak, és technikai háttérnek, a júliusi tervezett haltelepítést sem kellett elhalasztani.

Így a Pécsi-tó halállománya újabb 1500 kilogramm fogható méretű - átlag 2,5 kiló súlyú - pikkelyes ponttyal gyarapodott. Ezzel egy időben a Kovácsszénájai-tóba is került ponty, összesen 500 kilogramm súlyban – hívta fel a figyelmet a szövetség, amely egyúttal jó horgászatot kívánt a tavaikra látogatóknak.

A HEBMESZ több mint kétezer hektár vízfelületet hasznosít a vármegyében. A Szövetséghez tartozik többek közt a Dráva-, és a Duna baranyai szakasza számos kisebb-nagyobb mellékággal együtt, továbbá a Kovácsszénájait-tó, és a nemcsak a horgászok által kedvelt mintegy 70 hektáros Pécsi-tó.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában