Júniusi ifjúsági programok

2024.05.30. 14:00

Ifjúsági programok júniusban: Nemezelés, Fanyűvő Játékpark és Zöld Családi Délelőtt

Június első két hétvégéjén több izgalmas rendezvénnyel készül a Pécsi Kulturális Központ (PKK), melyek a család minden tagja számára kínálnak élményeket. Az ifjúsági programok első állomása június 1-én a Nemezelő Iskola workshopja, amelyet június 2-án a Mecsekszabolcsi Gyereknap követ, majd június 8-án a Zöld Családi Délelőtt zárja a sort.

Mohay Réka

Június elején ifjúsági programok, illetve olyan rendezvények várják a pécsieket, amelyek között a felnőttek is találhatnak számukra különleges szabadidős elfoglaltságokat. Június 1-jén, szombaton a PKK Patacsi Művelődési Házban zajlik majd Nemezelő Iskola workshopja, ahol a résztvevők nemez kalapot vagy selyem-nemez sálat készíthetnek 10 és 19 óra között. A workshopot Kucsera Anikó vezeti, aki több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik a nemezelés terén, és Németországban, Ausztriában, valamint Svájcban is tartott már tanfolyamokat. Az egésznapos kreatív műhelyre Kucsera Anikónál lehet jelentkezni, a létszámkorlát beteltéig a Facebookon keresztül.

Ifjúsági programok
Ifjúsági programokkal készülnek júniusban.
Fotó: Nagy Balázs

Mecsekszabolcsi Gyereknap – „Fanyűvő Játékpark” folytatja a programok sorát

Június 2-án, vasárnap délután 15:00 és 19:00 között a PKK Szent Mihály Közösségi Házban rendezik meg a Mecsekszabolcsi Gyereknapot. Az esemény fő attrakciója a „Fanyűvő Játékpark”, ahol fából és hordóból készült ügyességi játékok várják a gyerekeket és felnőtteket egyaránt. A látogatók kipróbálhatják a dobálókat, ugratók és célzókat, valamint látványos nagyméretű ügyességi játékok is rendelkezésre állnak. A rendezvény célja a közös mozgás és játék örömének megélése, ahol minden korosztály megtalálhatja a számára legkedvesebb játékot. A belépés és a játékok használata ingyenes.

Zöld Családi Délelőtt – Környezetvédelmi Világnap jegyében

Június 8-án, szombaton 9:00 és 12:00 között a PKK Patacsi Művelődési Házban rendezik meg a Zöld Családi Délelőttöt, amely a Környezetvédelmi Világnap alkalmából kerül sorra. A Pécsi Kulturális Központ évek óta megrendezett eseménye ezúttal is színes programokkal várja a családokat. A rendezvényen helyben aktív zöld szervezetek mutatják be tevékenységeiket, játékos feladatokkal és kézműves foglalkozásokkal készülve a látogatók számára.
A program 9:00 órakor helyi termelői vásárral indul, ahol a látogatók friss, helyben készült termékeket vásárolhatnak. Az eseményt 11:30-kor Richard Davidson bűvészműsora zárja, amely garantáltan elvarázsolja a kicsiket és nagyokat egyaránt. A rendezvény támogatói között szerepel a Pécsi Állatkert és Akvárium Terrárium, a Duna-Dráva Nemzeti Park, a Mecsekerdő Zrt., a Zöld-Híd Alapítvány-Ökokuckó, az Ökováros-Ökorégió Alapítvány és a Fehér Sólyom Kiadó.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában