Egymillió forintot kapott a legjobb

2023.11.09. 16:40

Soproni Gábor lett az év informatikai tanára

Akárcsak tavaly, idén is elismerték a legjobb középiskolai informatika tanárt – a díj egymillió forint volt.

Bama.hu

Kristóf Péter (balról), Soproni Gábor, Dobay Péter és Zalay Buda

Az Informatikai Vezetők Társasága Közhasznú Egyesület (Ivetár) a Dél-Dunántúl meghatározó szervezeteinek informatikai vezetőit, valamint informatikai vállalkozások irányítóit tömöríti. A szakmai civil közösség tagjai – hangot adva az informatika oktatás és az azt végző oktatók iránti elkötelezettségüknek – tavaly februárban megalapították a TanIT díjat a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamarával együttműködve, amivel az év középiskolai informatika tanárát ismerték el Baranyában. A díjat elsőként Lutz Tibor, a Baranya Vármegyei Szakképző Centrum Radnóti Miklós Közgazdasági Technikum oktatója kapta.

Az Ivetár idén újra meghirdette a bruttó egymillió forint összegű TanIT díjat, amivel a 2022/2023-as tanév legkiválóbb középiskolai tanári teljesítményét ismerik el Baranya megyében. A jelöléseket augusztus 1. és szeptember 15. között várták. A díjra bármelyik olyan tanár vagy oktató jelölhető volt, aki valamelyik baranyai középfokú oktatási intézményben informatikát tanított és a pályázati határidő utolsó napján jogviszonyban állt valamelyik intézménnyel.

– A mai fiataloknak sok példaképük lehet, Steve Jobstól kezdve a szüleikig. Nagyon örülnénk annak, ha ugyanilyen példaképek lennének az informatikai tanárok is

 – mondta a szerda esti díjátadón Kristóf Péter, az Ivetár elnök.

– Miközben az informatikai végzettséggel rendelkező fiatalok azonnal találnak maguknak állást, rögtön komoly fizetéssel, az informatikát oktatók közel sem kapnak ekkora elismerést. Ez a díj talán valamelyest javít ezen a helyzeten – árnyalta tovább a képet Zalay Buda, a Körber HR-szegmens vezetője, az Ivetár alelnöke, a PBKIK ICT Bizottság elnöke.

– Az elsődleges gond az, hogy nagyon kevesen jelentkeznek informatika tanárnak. Ezen mi a magunk eszközeivel szeretnénk valamelyest javítani

 – fűzte hozzá Dobay Péter, a TanIT díj zsűri elnöke, a pécsi egyetem professor emeritusa.

A zsűri döntése alapján végül a díjat idén Soproni Gábor, a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma tanára nyerte el.

További jelöltek voltak: Csoboth Ildikó (Leőwey Gimnázium), Dlusztus Péter (Janus Gimnázium), Gyuricza Tímea (Radnóti Technikum), Kiss József Dániel (Nagy Lajos Gimnázium), Ódor Péter (Janus Gimnázium), Révész György (Babits Gimnázium). 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában