Baj, ha borul

2023.10.07. 22:00

Leéghet a házunk a világító dísztöktől is, nagyon vigyázzunk

Októberben, ahogy közeleg a halloween, egyre több helyen jelennek meg a töklámpások dekorációként – a katasztrófavédők arra hívják fel a figyelmet, hogy ha a kivájt tökbe mécsest teszünk, nagyon fontos, hogy ne legyen a közelében semmilyen éghető anyag.

Wald Kata

Azt is tanácsolják, hogy olyan helyre tegyük a lámpást, ahol nem tud elborulni. Javasolják továbbá az elemes LED-mécses használatát, azzal ugyanis biztos, hogy nem lehet tüzet okozni. 

Mindezeken túl az üzletekben a dísztökök ehetőktől való elkülönítése is kiemelkedő jelentőséggel bír. Veszélyt jelenthet ugyanis a fogyasztókra nézve, ha a kereskedők ezt elmulasztják, vagy nem jelölik legalább azt, hogy a dekorációs termék fogyasztásra alkalmatlan. Ha pedig a vásárló bizonytalan, rá kell kérdezni az üzletben, hogy mi ehető, és mi nem az. A dísztököket ugyanis csakis eredeti rendeltetésüknek megfelelően, azaz díszítésre szabad felhasználni. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában