Kevesebb támogatás

2021.12.14. 14:06

Péterffyék elbaltázták, egymilliárd forintot bukik a város

A baloldali városvezetés egészen hanyag magatartást tanúsítva, lekésett egy egymilliárdos kormányzati támogatásról – mondta Csizmadia Péter a Fidesz pécsi frakcióvezetője a keddi közgyűlés szünetében tartott sajtótájékoztatóján.

V. S.

Fotó: Laufer László

Az önkormányzati képviselő közölte, Péterffy Attila polgármester és az illetékes alpolgármesterek nem nyújtották be határidőre azt a rendkívüli önkormányzati támogatási kérelmet, amely ahhoz lett volna szükséges, hogy egymilliárd forintnyi többlettámogatással tudja zárni a város az idei évet.

Csizmadia Péter úgy vélekedett, hogy ez az egymilliárd forint rendkívüli mértékben hiányozni fog a költségvetésből, Kiemelte: az összeget arra is lehetett volna fordítani, hogy a buszvezetők béreit rendezze a város.
A frakcióvezető szerint ez nem maradhat következmények nélkül.

– Ki kell vizsgálni, hogy kinek a felelőssége ez az egymilliárd forintos kárt okozó magatartás – húzta alá.


Csizmadia Péter megemlítette, jó hírrel is tud szolgálni, ugyanis a közgyűlés elfogadta, hogy az állam többségi tulajdont szerezzen a Pécs-Pogányi Repülőtérben, amivel elhárult az akadály a reptér kormányzati fejlesztése előtt.


– Végre Pécsett is egy regionális, működő és minden igényt kielégítő reptér tud létrejönni – értékelt a Fidesz frakcióvezetője.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában