ezért kell az oltás

2021.01.18. 14:31

Nem lesz robotagyunk, nem nő púp rajtunk

Ferenc pápa szavait idézte Nagy Norbert pécsi gyárvárosi plébános, korábbi ifjúsági referens, amikor arról beszélt, hogy a koronavírus elleni oltóanyag beadatása mindenki számára etikai és erkölcsi kötelesség.

Zs. J.

– Vannak kételkedők, akik nem bíznak a koronavírus elleni oltóanyagban. Ellenzik azt, de teszem fel a kérdést, mi jobb, megvárjuk a 22-23. hullámot, és továbbra is korlátok között élünk? – mondta Norbi atya.

Reméli, hogy amint az első körben beoltottak megkapják a második oltást, a lakosság látja majd, hogy nem nőtt ki púp a hátukon, nem lett robotagyuk, nem betegedtek meg, nem haltak meg, elhiszik nincs mitől félni, és azt is, hogy az oltás védettséget ad.

– Úgy látom, nemcsak az egyház, hanem a tudomány iránt is megrendült az emberek bizalma. Talán ezzel kell majd foglalkozni a vírus legyőzése után:, hogy miért történt ez, miért hisznek az emberek a rémhíreknek, összeesküvés-elméleteknek és kevésbé fogadják el a tudományos érveket? – mondta elgondolkodva Norbi atya.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában