Labdarúgás

2 órája

Megszorongatta a címvédőt a PMFC

Kvanduk Bence

Fotó: Szőke Lajos/pmfc.hu

Nem esélyesként utazott a fővárosba az NB I. újonca, a PMFC női labdarúgócsapata, de ismét biztató teljesítményt nyújtott. Ugyan a címvédő Ferencváros otthonában elszenvedte a piros-fekete együttes első idegenbeli vereségét, a 2–1-es eredménnyel nem lehet csalódott.

A találkozón a zöld-fehérek már kétgólos előnyben voltak, amikor a tizenöt éves csapatkapitány, Turi megszerezte első gólját az élvonalban, s szépített a ráadásban.

– Amit elterveztünk, az végig ült a mérkőzésen. Kevés területet és lehetőséget adtunk a Fradinak. Úgy gondolom, hogy egygólos vereségünk ellenére tisztességesen helytálltunk a bajnoki címvédő otthonában. Külön gratuláció jár Turi Borinak, aki az elmúlt mérkőzéseken nyújtott játékával és gólpasszaival ezúttal megkapta a lehetőséget a csapatkapitányi karszalag viselésére, 15 esztendősen pedig hatalmas gólt szerzett, beigazolva döntésünket – értékelt a lefújás után Németh Zsolt a pmfc.hu-nak.

Ferencváros–PMFC 2–1 (1–0)
Női labdarúgó NB I., 6. forduló.
PMFC: Bednar – Bódis (Rituper, 88.), Bolboaca, Bocz, Máté – Vasile (Balogh, 73.), Kiss (Spiel, 73.), Belaya – Égi (Kömíves, 73.), Turi, Farkas (Kövesdi, 88.). Vezetőedző: Németh Zsolt.
Gólszerzők: Könczeyné (21.), Bocz (62. – öngól), ill. Turi (90+2.).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában