Kosárlabda

2 órája

Zseljko Djokics: küldetésemnek érzem, hogy újraépítsük Pécsett azt a női kosárlabdakultúrát, aminek híre volt Európában

Szabó Dániel

Fotó: Löffler Péter

Ahogy korábban megírtuk, az NKA Universitas Pécs női kosárlabdacsapata 103–36-ra legyőzte hazai pályán a Ceglédet az NB I. első fordulójában. A kiütéses sikert a Lauber Dezső Sportcsarnok közönsége vastapssal jutalmazta, de természetesen a pécsi lányok vezetőedzője, Zseljko Djokics is elégedett volt a látottakkal. 

– Nagyon örülök, hogy visszajöttünk a Lauberbe, és hogy ennyien kijöttek. Láttam régi, 20 évvel ezelőttről ismerős arcokat is. Már csak miattuk is küldetésemnek érzem, hogy újraépítsük Pécsett azt a női kosárlabdakultúrát, aminek híre volt Európában. Remélem, hogy akik látták a mai mérkőzést, elmesélik az ismerőseiknek, hogy milyen szívvel-lélekkel játszó csapat van itt alakulóban – nyilatkozta a mérkőzés után Zseljko Djokics. 

NKA Universitas Pécs–VBW CEKK Cegléd 103–36 (26–4, 31–10, 22–15, 24–7)

Női kosárlabda NB I., 1. forduló. Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, 500 néző. Vezette: Horváth Cs., Kovács N., Jankovics. 

Pécs: Rátkai 7/3, ZSEBE-WEININGER 11/6, HELD 18/12, Török 3, Reisingerova 9. Csere: TÓTH O. 15/6, Kiss A. 4, OLAWUYI 13,  SMAILBEGOVICS 13/9, Lackzó 3/3, Kecsmárik, Josepovits 7. Vezetőedző: Zseljko Djokics. 

Cegléd: Andi H. 2, Szirony 4, Czank 5/3, Albert Sz. 1, Barnai 2. Csere: Farkas 8/3, Őrsi, Kaid 1, SZERELEM-KOBOLÁK 11/3, Viszmeg 2, Hévizi. Vezetőedző: Földi Attila.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában