Kultúra

2020.08.21. 14:00

Rodolfo-tárlat látogatható három hónapon át

Rodolfónak, vagy eredeti nevén Gács Rezsőnek (1911–1987) legendássá vált az a mondata, hogy „Vigyázat, csalok!” Mert jelzi, hogy minden csak illúzió, s hogy mennyire az, azt Pécsett a Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely vándorkiállítása mutatja meg, miközben megidézik a világhírű bűvész személyét és művészetét is.

M.B.E.

Forrás: Fortepan/Adományozó: Szalay Zoltán

Rodolfo bűvészkellékeit, könyveit, kártyáit láthatjuk, emellett az 1930-as évektől a fellépések színlapjait, szórólapjait, műsorfüzeteit. Ezek a dokumentumok olyan évtizedekről mesélnek, mint a pesti mulatók fénykora, a varieték világa, a vidéki turnék korszaka. Megtudhatjuk, hogy a híres bűvész kikkel lépett fel gyakran, és hogyan változtak a szórakoztatás formái és helyszínei az évtizedek során.

Vigyázat, csalok! – de most tényleg

A pécsi kiállítás megnyitója augusztus 28-án 11 órakor lesz. Az eseményen Csongrádi Béla bűvész, a kecskeméti Szórakaténusz Játékmúzeum Rodolfo Bűvészkörének vezetője ad rövid műsort és Fekete Anetta, a kiállítás kurátora tart tárlatvezetést. A megnyitó után Csongrádi Béla egyórás bűvésziskola keretében egyszerű eszközök használatával trükköket tanít be.

A tárlat november 28-ig tekinthető meg a Múzeum Galériában (Pécs, Káptalan u. 4.) keddtől szombatig 10–18 óra között.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában