Fegyveres garázdaság

2024.09.11. 15:59

Pisztollyal fenyegetőzött, most elrendelték letartóztatását

Bama.hu

Illusztráció.

Fotó: Ground Picture

A Pécsi Járásbíróság 2024. szeptember 11-én elrendelte egy pécsi férfi letartóztatását egy hónapra fegyveresen elkövetett garázdaság bűntette, személy ellen, erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétsége és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette alapos gyanúja miatt.

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított 2024. augusztus 26. napján, a reggeli órákban Pécsett egy társasház előtti közterületen, az általa vezetett személygépkocsiból kiszállva, fegyverrel fenyegetett meg egy férfit azzal, hogy megöli, majd a kezében tartott gáz-riasztó pisztolyt csőre töltötte – azt a látszatot keltve, hogy az lőfegyver – és azzal célzott lövést adott le a sértettre, aki ez elől a közeli fás, bokros területre menekült. A cselekménynek egy másik férfi szemtanúja volt.

A gyanúsított a rendőri intézkedés közben a személygépkocsijával menekülni kezdett, ennek során a gáz-riasztó pisztolyt a gépkocsiból kidobta. A rendőrség még ezen a napon gyanúsítottként hallgatta ki.

2024. augusztus 29. napján, a koraesti órákban a gyanúsított Pécsett, a fenti helyszínen, gépkocsijának lehúzott ablakából, kezében fegyvernek látszó tárgyat tartva megfenyegette a korábbi cselekmény szemtanúját azzal, hogy megöli. A sértett ezért feljelentette.

2024. szeptember 9. napján, a délutáni órákban a gyanúsított egy forgalmas helyen található nagyáruház parkolójában egy a kezében tartott késsel bántalmazással fenyegetett meg egy férfit és annak kamasz fiát, majd a kezében tartott nagyméretű késsel olyan mozdulatot tett, mintha azt nekik akarná dobni. A gyanúsított cselekménye kihívóan közösségellenes és erőszakos volt, mely alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen.

A gyanúsított ellen több más büntetőeljárás is folyamatban van, ahol a vádemelés megtörtént, a rendőrség is több más eljárást is folytat vele szemben. Alaposan tartani lehet attól, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén újabb bűncselekményeket követne el.

Az ügyész a bíróság végzését tudomásul vette, a gyanúsított fellebbezett, védőjének – aki nem jelent meg a bíróság ülésén – három nap áll rendelkezésére a fellebbezés bejelentésére, így a határozat nem végleges.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában