Útfelbontások nehezítik a közlekedést

2023.09.20. 16:20

A rendőrség a pécsi autósok türelmét kéri

Nem könnyű Pécsen közlekedni, annyi útfelbontás van a városban.

Zsigmond József

Fotó: Löffler Péter

A Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság is felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a forgalom jelentős növekedésére mindenhol számítani kell, ezért fontos, hogy időben elinduljanak, és közlekedjenek türelmesen, hiszen Pécs városában több helyen útfelbontás nehezíti a közlekedést. A szeptemberi iskolakezdés időszakában torlódásokra kell számítani, a menetidő jelentős növekedéssel járhat.

– Tanácsunk a megnövekedett forgalomra: vegyék igénybe a közösségi közlekedést, esetleg az egy munkahelyen dolgozók közlekedjenek együtt munkahelyükre, vagy a szülők összefogásával éljenek a „telekocsi” lehetőségével 

– írta válaszában a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya. 

– A tapasztalatok azt mutatják, hogy egy járműben általánosságban egy fő utazik, ez jelentős gépjárműállományt generál az utakon, és hozzájárul a forgalmi dugók kialakulásához. Ameddig az időjárás engedi, közlekedjenek kerékpárral, így mozognak, tesznek egészségükért, és a környezetet sem szennyezik 

– tették hozzá.

Az oktatási intézmények környezetében szintén megnövekszik a forgalom, itt a parkoló járművek közül hirtelen előbukkanó gyalogosokra kell figyelni. Az iskolák, óvodák előtt általában „Megállni tilos” jelzőtábla van kihelyezve. A rendőrség kéri, hogy használják a speciális „Kiss & Go” parkolókat, ne álljanak meg tilosban. Továbbá felhívják a szülők figyelmét, hogy a  gyermek ne az úttest felőli oldalon, hanem a járda felé szálljon ki az autóból, és a gyalogosan közlekedve az úttesten való áthaladásra a kijelölt gyalogos-átkelőhelyet vegyék igénybe. A gyermek ruházatát és táskáját lehetőség szerint lássák el fényvisszaverő eszközzel. Már most is egyre később világosodik, egyre hamarabb sötétedik, jó szolgálatot tehet egy-egy fényvisszaverős ruhadarab, cipő vagy hátizsák, amely növeli a gyalogosok láthatóságát. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában