Vízpartért kiált

2024.07.27. 08:00

Izzasztó napok jönnek, készüljünk a forróságra

Aki szereti a meleget, annak nem lesz oka panaszra a hétvégén.

Bama.hu

Szombaton napos, száraz időben lesz részünk, legfeljebb csak este sodródhat be a nyugati, északnyugati határhoz közeli tájakra egy-egy zápor, esetleg zivatar. A délies szél a Dunántúlon többfelé megélénkül, néhol megerősödik. Helyenként még friss lesz a hajnal. Sokfelé visszatér a kánikula, a csúcshőmérséklet 30 és 36 fok között alakul.
Vasárnap sok napsütésre számíthatunk az ország nagy részén, de délután északnyugatra és nyugatra záporok, zivatarok érkezhetnek egy közeledő hidegfront hatására, és ezeken a tájakon az északnyugatira forduló szél is megerősödik. Késő délutántól, kora estétől egyre nagyobb területen támadhat fel az északnyugatira, északira forduló szél. A legmelegebb órákban 32-37 fokra van kilátás.

Orvosmeteorológia

Szombaton nem várható fronthatás, napos, meleg nyári időre készülhetünk.

A nagy napi hőingás miatt viszont vérnyomás-ingadozás, keringési panaszok, szédülés, rosszullét, migrén és szívpanaszok jelentkezhetnek.

A frissebb, hűvösebb éjszakának köszönhetően pihentetőbb lehet az alvás.

Napközben a meleg hatására viszont dekoncentráltabbak, fáradékonyabbak lehetünk.

10 és 16 óra között országszerte nagyon erős lesz az UV-sugárzás, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről.

Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket! Figyeljünk oda a megfelelő mennyiségű folyadék bevitelre!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!