Trófeák

2023.10.27. 09:04

Igen jó dámbikákat adott a híres baranyai terület

Három koros dámbikát ejtett el október közepén a Baranya vármegyei Újpetrei Dámvad Vadásztársaság területén három külföldi vendégvadász – tájékoztatta Erát Dániel, a társaság hivatásos vadásza a Nimród vadászújságot.

Balikó Gergely

Forrás: Nimród Vadászújság

Mint hozzátette, a bikák mellett egy aranysakált és egy vaddisznót is sikerült terítékre hozniuk. A dámtrófeák tömege 4,6 kilogramm 4,9 kilogramm és 4,8 kilogramm.

Mint ismert, október elsejétől kezdődött a dámszarvas-bika vadászati idénye. Agyaki Gábor, az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) Baranya Megyei Szervezetének elnöke nemrég arról beszélt a Dunántúli Naplónak, hogy a fajt 1983-ban telepítették Baranyába, közelebből a Zengő és Újpetre környékére. Utóbbi helyen kiváló állománya alakult ki az 1990-es évekre, Ott számos kapitális 5-6 kilogrammos, 210-220 nemzetközi pontra értékelt trófeával rendelkező dámbikát hoztak terítékre évről-évre. A vármegyében a Szigetvár melletti területek büszkélkedhetnek jó dámállománnyal. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!