Sokféle aktív, nyári lehetőség közül választhatnak a Baranyai fiatalok is

Mohay Réka

Mindenki számára más jelenti az ideális nyári kikapcsolódást. Míg egyesek az aktív pihenés, a sportok és akár az extrémebb műfajok kipróbálása köré szőve képzeli el az álomnyaralást, mások a passzív feltöltődésre, esküsznek. Megint mások a városnéző, felfedező utakat részesítik előnyben, s van, aki mindezek elegyét megalkotva érzi igazán sikeresnek a rendelkezésére álló szabadság eltöltését.

Az országos  Vándortábor Program, idén már közel negyven útvonalon, négyféle lehetőséggel kínálja a fiatalokat: gyalog, kerékpáron, de kenuval, sőt zarándokként is részt vehetnek a gyerekek.
Bár számomra a nyári melegben előre meghatározott táv és időtartam napi letekerése kevésbé lett volna kecsegtető program zsengébb koromban, sok fiatal számára életre szóló élményt jelenthet a változatos tájakon átvezető kerékpártúra. 

Az is különlegesség, hogy a kezdeményezéshez kapcsolódó zarándoktáborok egyik útvonala baranyai, Máriához kötődő helyszíneket köt össze.

A mánfai Marana Tha Ház és Máriagyűd közötti zarándoktábor egy hét alatt 104,5 km-es gyalogutat kínál a Mecsek és a Villányi-hegység tájain keresztül.A zarándokok a Szűzanyát hívhatják lelki útitársul az ősi zarándok ösvényeken. 
A tábor testi-lelki felüdülést kínál, ahol a gyalogos zarándoklat mellett közös imákat, beszélgetéseket és elmélkedéseket végeznek a résztvevők. 
Az biztos, hogy a választható lehetőségek kínálata egyre szélesebb és változatosabb, ami segít a gyerekeket értékes szünidei elfoglaltságban részesíteni.