Hirdetés

2024.09.03. 10:22

Változatos szabadtéri munkát keresel Siófokon? Ismerd meg a város udvaros és gondok álláslehetőségeit!

Számos cég és intézmény fordít kiemelt figyelmet arra, hogy környezetük rendezett és jól karbantartott legyen. Ehhez pedig rendszerint külön udvarost vagy gondnokot foglalkoztatnak, akinek felelősségei főként a kinti munkálatokra terjednek ki. Mutatjuk, hogy pontosan melyek is ezek, és hogy milyen lehetőségek adódhatnak Siófokon és a környező városokban!

PR cikk

Forrás: freepik.hu

Feladatkör az udvaros és gondnok pozíciók kapcsán

Az udvaros-gondnokok feladatköre több területre is kiterjed, amelyek esztétikai és biztonsági okokból is nagy jelentőséggel bírnak. Általános felelősségük például a kertgondozás, amelynek részeként füvet és sövényt nyírnak, metszik a fákat és bokrokat, továbbá elvégzik a szezonális munkákat (pl. ősszel a falevelek eltakarítása). 

Fontos és megkerülhetetlen feladataik közé tartoznak bizonyos karbantartási tevékenységek is. Ez alatt érjük például a kültéri eszközök és bútorok, kerítések, öntözőrendszerek, adott esetben játszótéri eszközök rendben tartását és javítását. Ezenkívül pedig az épületen belül is akadhatnak ilyen jellegű teendőik, gondolva itt a kapcsolók javítására, a világítótestek cseréjére vagy akár a vízvezeték- és szellőzőrendszerek felügyeletére, ellenőrzésére. 

Munkájuk során nagy figyelmet kell fordítaniuk a tisztaságra, amelynek részeként takarítják a közös tereket (pl. lépcsőházak), gondoskodnak a szemétkezelésről, valamint rendben tartják a raktárakat és a tárolókat. Mindezen kívül pedig a biztonsági feladataikról sem feledkezhetnek meg, például az épület zárásáról vagy a riasztórendszer kezeléséről. 

Elhelyezkedési lehetőségek Siófokon és a környező városokban

A siófoki álláskínálatban a különböző udvaros és gondnok álláslehetőségek meglehetősen gyakori szereplőnek számítanak. Ezt tanúsítja a siofokallas.hu weboldala is, ahol már több alkalommal előfordultak ilyen típusú hirdetések a fizikai, segéd és betanított munka álláskategória alatt: https://siofokallas.hu/allasok/betanitott-fizikai-munka.

Azért ezen kategórián belül, mert ezek a pozíciók rendszerint semmilyen előképzettséget vagy tapasztalatot nem igényelnek. Persze a feladatok jellegéből adódóan némi műszaki érzékre, kiváló problémamegoldó képességre, továbbá rendszerető magatartásra valamennyi esetben szükség van a helytálláshoz. 

A munkakörnyezet meglehetősen változatosan alakulhat, hisz cégeknél, iskoláknál és óvodáknál, vagy akár különböző élményparkokban is adódhat esély udvaros és gondnok feladatok ellátására. Az említett siófoki portálon például volt, hogy dínókkal foglalkozó élményparkba kerestek udvarost, de arra is volt precedens, hogy állatparkba toboroztak hasonló pozícióba munkatársakat. Összességében tehát egy viszonylag könnyen és gyakran elérhető állásról beszélünk, ahol a felelősségek széleskörűek, a kihívások pedig sokrétűek. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában