Hirdetés

2024.08.30. 08:00

A BAT pécsi gyára elkötelezett a felelős vízgazdálkodás mellett

A BAT vállalatcsoport célul tűzte ki az Alliance for Water Stewardship (AWS, Vízgazdálkodási Szövetség) tanúsítvány megszerzését, amely elismeri, hogy a vállalat elkötelezett a fenntartható vízgazdálkodás és a vízforrások védelme iránt. A BAT pécsi gyáregységeiben számos intézkedést hoztak annak érdekében, hogy csökkentsék a vízfogyasztást, fenntartsák a vízminőséget és óvják a vízkészleteket.

PR cikk
 

A vízfelhasználás pontosabb mérésére a vállalat új mérőpontokat telepített a legnagyobb vízfogyasztású területeken. Ezek segítségével a telephely energetikusa rendszeresen frissíti a jelentéseket, amelyek a telemetriai eszközök és energiajelentések adataira épülnek. Ezek alapján részletesebb kép alkotható azokról a területekről, ahol további fejlesztésekre van lehetőség, így a folyamatok még hatékonyabbá tehetők.

A gyáregységekben a WASH (Water, Sanitation and Hygiene) kezdeményezés keretében biztosítják a megfelelő vízellátást, szanitációt és higiéniát, amelyet rendszeres takarítással és minőségellenőrzéssel tartanak fent. Ezek mellett az olyan vízkezelő megoldások, mint az aktív szenes szűrők és az RO rendszerek folyamatos működése nagyban hozzájárul a vállalat tudatos vízgazdálkodásához. Továbbá egy szakértői csapat támogatásával a BAT Hungary egy víz-újrafelhasználási tanulmányt is készít, annak érdekében, hogy csökkentsék a vízfogyasztást és óvják a vízkészleteket.

Emellett a jogszabályi követelmények betartása is kiemelt fontosságú, amely magában foglalja a víz és szennyvíz minőségének rendszeres ellenőrzését, valamint mennyiségük mérését és nyomon követését. A BAT jogi és EHS csapata felelős azért, hogy a gyáregységek minden tekintetben megfeleljenek a jogszabályi előírásoknak és rendelkezzenek a szükséges vízjogi engedélyekkel. A BAT pécsi gyáregységei a technológiai innovációk mellett a munkavállalók edukációjára is nagy hangsúlyt fektetnek, számos kampányban, eseményen és előadáson vehetnek részt a kollégák minden évben, külön tekintettel a víz világnapjára.

A BAT vállalatcsoport számára kiemelten fontos, hogy bármilyen vízgazdálkodással kapcsolatos probléma esetén azonnali intézkedéseket tegyen és ezeket nyilvánosságra is hozza. Ez biztosítja, hogy a vállalat minden vízgazdálkodással kapcsolatos eseményre gyorsan és hatékonyan reagáljon, valamint átlátható és felelősségteljes kommunikációt folytasson.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában