Hirdetés

2024.07.12. 08:00

Fellendülés Baranyában: húsz éves pécsi cég lépett szintet a HR-piacon

A HR-Rent közel 20 éve segíti munkaerőpiaci szolgáltatásokkal a Baranya megyei munkáltatókat, 2016 óta a Prohuman leányvállalataként. A cég pécsi irodája júniustól az ország első számú HR-szolgáltatójának régiós központjaként működik tovább – ezáltal kulcsszerepet játszik majd a város és a régió gazdasági életének fellendítésében, és fontos helyszínként teszi fel a várost a teljes magyar HR-piac térképére is.

PR cikk

A képen balról jobbra: Rabb Szabolcs, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára, Dr. Tóth Ágnes, a Prohuman Zrt. vezérigazgatója, Feleki Attila, a Prohuman Zrt. igazgatóságának tagja, Joó István, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) vezérigazgatója, Zakor Sándor, a Prohuman Zrt. igazgatóságának elnöke, Decsi István, a Pécsi Tudományegyetem kancellárja.

Különleges ünnepség zajlott le június 14-én a Ferencesek utcájában, a HR-Rent irodájában. Ezen a napon vált hivatalossá, hogy a Prohuman – Magyarország piacvezető és Közép-Kelet-Európa egyik leggyorsabban növekvő HR-szolgáltatója – délnyugat-magyarországi regionális központtá alakítja Pécsett működő leányvállalata irodáját, hogy még hatékonyabban tudja támogatni Baranya megye gazdasági fellendülését.

 

A régió növekvő súlyát az országos HR-piacon jól jelzi, hogy az ünnepélyes megnyitón a HR-Rent Kft. ügyvezetője, Feleki Attila, illetve a Prohuman vezetői mellett nemcsak a helyi gazdasági élet fontos szereplői vettek részt, hanem a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) vezérigazgatója – egyben a kiemelt magyarországi nagybefektetések megvalósításáért felelős kormánybiztos –, Joó István is. 

Az, hogy a Prohuman fokozza jelenlétét Pécs térségében, a HIPA feladatát is egyszerűsíti, hiszen a befektetők számára elsőrendű fontosságú a megbízható és jól képzett munkaerő felkutatása és rendelkezésre állása.

– emelte ki a megnyitón Joó István.

 

A Prohuman célja, hogy támogassa a régióban működő vállalkozások munkáját és a szükséges munkaerő biztosításával hozzájáruljon a régió fejlődéséhez. Ennek érdekében a vállalat együttműködik a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamarával, illetve 2023 nyarán stratégiai megállapodást kötött a Pécsi Tudományegyetemmel is. Idén a Prohuman Diákmunka ágazat is partnerségre lépett az egyetemmel, hogy még közvetlenebb módon vonhassák be a dolgozni vágyó hallgatókat a régiós munkaerőpiacra.

 

Pécs mindig is jelentős gazdasági központ volt, és most újra a fellendülés időszaka köszönthet be a környéken, hiszen a kormány tavaly 600 hektáros ipari területet jelölt ki Nyugat-Baranyában.

– mondta el Feleki Attila, a a Prohuman Zrt. igazgatósági tagja. 

A fellendülés egy feszült munkaerőpiaci környezetben történik, ezért különösen fontos a HR-szolgáltatók szerepe. A Prohuman részeként a HR-Rent továbbra is mindent megtesz, hogy támogassa az ide érkező vállalatokat a munkaerőigények kielégítésében. Régiós központként, a piacvezető szolgáltató leánycégeként nemcsak kiváló helyismerettel, de országos hálózattal és korszerű digitális toborzási eszközökkel tudjuk szolgálni a helyi vállalkozásokat.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában