Hirdetés

11 órája

Segítséget kapnak a fiatalok továbbtanulási terveikhez

A Baranya Vármegyei Kormányhivatal az idei évben is szakmai rendezvényekkel segíti a fiatalok pályaválasztását a vármegye több városában. Pécsett október 14. és 16. között, Szigetváron október 17-én, míg Mohácson október 18-án várja pályaválasztási kiállítás és szakmabemutató a végzős általános és középiskolásokat, valamint szüleiket és pedagógusaikat.

PR cikk

Pályaválasztási kiállítás, képzési és állásbörze 2023-ban a Tudásközpontban

A pécsi, szigetvári és mohácsi helyszíneken zajló rendezvények látogatói egy helyszínen ismerhetik meg Baranya vármegye középfokú oktatási intézményeinek képzési kínálatát, információkat szerezhetnek az ezekben folyó munkáról, az elérhető szakkörökről, szabadidős tevékenységekről. Dr. Horváth Zoltán főispán kiemelte: az iskolák mellett néhány fontosabb baranyai cég is képviselteti magát az eseményeken annak érdekében, hogy a fiatalok bepillanthassanak a munka világába, tájékozódhassanak arról, mely szakmával milyen elhelyezkedési lehetőségek várják őket a jövőben.

Középiskolások vállalkozási ötleteit várják

A Baranya Vármegyei Kormányhivatal „Saját lábon” címmel immár ötödik alkalommal hirdeti meg vállalkozástervezési vetélkedőjét a Baranya vármegyei középiskolások számára. A pályamunkákat ezúttal 2024. október 9-ig lehet benyújtani.
A versenyre a baranyai középiskolákban az idei vagy a jövő tanévben végzettséget szerző fiatalokból álló 3 fős csapatok jelentkezhetnek, amelyeknek egy, a csapattagok által választott szaktanár nyújthat segítségét a felkészülésben, illetve a pályamunka elkészítésében. Az üzleti terveket, illetve a vállalkozási ötletet bemutató videót 2024. október 9-ig lehet beküldeni. A győztes csapatok tagjait az idei évben is értékes nyeremények várják. A részletek miatt érdemes felkeresni a kormányhivatal honlapját: https://kormanyhivatalok.hu/kormanyhivatalok/baranya/megye/hirek/hir/kozepiskolasok-vallalkozasi-otleteit-varjak

A „Saját Lábon” vállalkozástervezési vetélkedő döntője 2023-ban

A baranyai rendezvénysorozat október 14-én, 9 órától Pécsett az általános iskolásoknak szervezett kiállítással indul. A hétfői napon elsősorban a vármegyeszékhely intézményeinek utolsó évfolyamos diákjait várják, míg másnap ugyanezeket a standokat járhatják végig a vidéki járásokból érkező nyolcadikosok és kísérőik. A harmadik napon – október 16-án – a középiskolások és az álláskeresők igényei, továbbtanulási, munkavállalási elképzelései kerülnek a középpontba. Ezen a napon, a képzési és állásbörzén a felsőfokú oktatási intézmények – a Pécsi Tudományegyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Miskolci Egyetem Műszaki Föld- és Környezettudományi Kara, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Kaposvári Campusa, valamint a Mathias Corvinus Collegium – mellett a képzőintézmények, illetve a térség nagyobb munkáltatói is bemutatkoznak, és több száz állásajánlat is várja az érdeklődőket. Szintén szerdán kerül sor a végzős középiskolások számára meghirdetett „Saját lábon” vállalkozástervezési vetélkedő döntőjére, ahol az öt legjobb csapat mutatkozik be a Baranya meghatározó gazdasági szakembereiből álló szakmai zsűri előtt.

Pályaválasztási kiállítás, képzési és állásbörze 2023-ban a Tudásközpontban

A pécsi Expo Centerben zajló háromnapos kiállítást követően október 17-én Szigetváron, majd 18-án Mohácson folytatódik a pályaválasztási rendezvénysorozat, ahol az általános iskolák hetedik, nyolcadik osztályos tanulói, valamint szüleik, tanáraik tájékozódhatnak majd a középiskolákban elérhető színes képzési kínálatról.

Az eseményre ellátogató diákok a különböző kísérőprogramoknak köszönhetően lehetőséget kapnak arra is, hogy a legmodernebb technika segítségével kipróbálják a számukra szimpatikus szakmákhoz kapcsolódó munkafolyamatokat, továbbá érdeklődésvizsgálaton, személyre szabott pályaorientációs tanácsadáson vegyenek részt, vagy a hivatásukban, választott szakmájukban már sikeres fiatalokkal találkozzanak, beszélgessenek. Az idei évben több hasznos és izgalmas, a munka világához, a munkahelyi beilleszkedéshez, a sikeres karrierhez kapcsolódó szakmai előadással is várjuk az érdeklődőket a Pécsi Expo Centerben.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában