Vívtak és tanultak is

2 órája

Zrínyi és Tinódi volt a verseny témája

Immár hatodik alkalommal rendezte meg nagy sikerrel a Tinódi Lantos Sebestyén Általános Iskola a Múltunk nyomában: Zrínyi és Tinódi emlékezete elnevezésű Bázisintézményi projekt rendezvényét. Az interaktív csapatversenynek az intézmény adott otthont, 5 iskolából, több, mint 100 diák, 12 csapattal érkezett a szigetvári programra.

Tóth Viktória

Az október 4-i rendezvényt Keszeg Károly, a Szigetvári Tankerületi Központ szakmai igazgatója nyitotta meg. A Baranya Vármegyei Kormányhivatal Területi Védelmi Bizottsága a feladatok összeállításában, a projekt lebonyolításában is aktívan részt vett. A Szigetvári Zrínyi Vár dolgozói pedig korhű ruhákban voltak és élvezetes feladatokat (fűszerfelismerés, fegyverismeret, kódfejtés, puzzle stb.) oldattak meg a diákokkal.

Szigetvár, Zrínyi, Tinódi
A szigetvári iskolában tartották meg a programot
Fotó: Tinódi Általános Iskola

A három órás verseny alatt a diákok egymással versenyezve, játszva tanulhattak és gazdagíthatták tudásukat. Az iskola ezzel a projekttel is a szigetvári történelmi hagyományok és a Zrínyi kultusz ápolását segíti, mely kiemelkedő helyen szerepel az iskola céljai, feladatai között.

Szigetvár, Zrínyi, Tinódi
Salamon Ferenc várkapitány is részt vett a szigetvári versenyen
Fotó: Tinódi Általános Iskola

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában