Nincs tisztelet

3 órája

Ez mindennek a teteje: tolvajok járnak a temetőben

Tényleg nincs előlük menekvés? A tolvajok, úgy fest, egy lépéssel előttünk járnak.

Wald Kata

Lopják a sírokra kihelyezett virágokat a temetőben a tolvajok - olvashattuk már sokszor a panaszt a Postabontásban. Sajnos nekem sincsenek jó tapasztalataim.

tolvajok temető lopják
A tolvajok nem csak virágot, de padot is lopnak a temetőből
Fotó: Huszár Márk / Forrás: MW

Tolvajok: nem lehet mit kezdeni velük?

Édesanyám négy évvel ezelőtt elhunyt. A pécsi temetőben a tujákkal övezett részén 6 személyes urnaparcellában helyeztük végső nyugalomra. Temetése után rövid idővel eltűntek a sírról az elő virágok. Ezután selyemvirágokat tettünk édesanyám sírjára, ezeknek nemsokára szintén lába kelt. Ezután következett, hogy a vázából elvitték a virágokat, majd  két mécsestartót. Kis idő múlva a fa mellé állított padnak - ami nem volt rögzítve - szintén lába kelt. Kivittünk egy másik padot, amit odaláncoltunk édesanyám sírja melletti fához. Ez kb. egy évig volt ott. Most, október 23-án kimentünk családostól a temetőbe és megdöbbenve láttuk, hogy ugyan a pad még megvan, de a láncot elvitték, levágták, ami lakattal le volt zárva. Teljesen le vagyunk döbbenve a történteken. Most ismét leláncoltuk, kérdés, hogy ez meddig marad így.

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!