Postabontás

2024.09.15. 19:30

Olvasónk szerint a pénztárgép se számol mindig jól

Wald Kata

Képünk illusztráció

Általában nem szoktam átvizsgálni a blokkot a pénztártól való távozás után, eldöntöttem azonban, hogy ezen mostantól változtatni fogok. Aminek oka a következő: feleségem a minap az egyik barkácsáruházban vásárolt, összesen öt tétel volt a  kosarában. Köztük egy ecset. A pénztárnál annak rendje és módja szerint fizetett, majd kifelé menet rájött, hogy valami nem stimmel. Túlzónak találta a végösszeget. Elővette a blokkot, hogy átnézze. Ami nem volt egyszerű feladat, mert nem teljesen egyértelmű, hogy melyik összeg milyen cikkszámhoz tartozik, de azért csak boldogult vele. És megállapította, hogy egy ecset helyet hármat húzott le a pénztárgép, azaz hármat fizettettek ki vele. 

Ami azért volt meglepő, mert - mint mesélte - a pénztárnál csak öt "pittyegést" hallott, azaz nem az történt, hogy az ecsetet a bolt alkalmazottja háromszor odaérintette volna a vonalkód érzékelőjéhez. Így pedig végképp érthetetlen, hogy hogyan került egy ecset helyett három a blokkra. Ráadásul hasonlóképp járt már korábban egy élelmiszerboltban is, ahol a 800 forint körüli avokádókrémet fizetett ki duplán, pedig a kasszánál a leolvasó csak egyszer "csippant". Mindkét esetben, az azonnali reklamációt követően, a jogosan visszajáró pénzt a feleségem megkapta. Elgondolkodtató azonban, hogy csak az éberségének köszönhető, hogy a hibát észrevette. A kérdés azonban megválaszolatlan maradt: hogy fordulhatnak elő ilyen esetek? Mert ezek szerint nem elég, ha a pénztáros kezét figyeljük, a blokkot is minden esetben alaposan át kell böngészni. 

Név és cím a szerkesztőségben 

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!