Postabontás

2024.09.15. 08:42

Olvasónk szerint faluról nehézkes az üvegvisszaváltás

Wald Kata

A falusi emberek oldaláról is szeretném megvilágítani az üvegvisszaváltással kapcsolatos nehézségeket. Egy Pécshez közeli kis faluban élek, autóm nincs, helyközi autóbusszal szoktam a városba utazni, ha ott dolgom akad. A falunkban bolt nincs, üvegvisszaváltási lehetőség sincs. Vásárolni Pécsett szoktam. 

Otthon annak rendje és módja szerint összegyűjtöttem a hetek alatt felhalmozódott üvegeket és műanyag palackokat, azokat egy zsákba tettem, és az volt a tervem, hogy busszal beviszem Pécsre, majd ott visszaváltom. Igen ám, de a buszra a zsákkal nem engedtek felszállni. Az volt az indok, hogy bármilyen folyadék kiömölhet a zsákokban lévő palackokból, és hogy a busz nem csomagszállító. A zsákkal együtt így otthon maradtam. Kérdezem: én, és a hozzám hasonló helyzetben lévő falusi ember mit tegyen? Mert négy-öt palackkal, ami egy kisebb szatyorban is elférne, és amivel vélhetően fel is engednének a buszra, nem fogok kilométereket utazgatni, buszjegyet váltani, időt vesztegetni. Mi akkor dobjuk ki ezeket az ötven forintokat az ablakon? Ha esetleg van valakinek ötlete a megoldásra, szívesen fogadom!

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!