Kosárlabda

22 órája

Máris légióst cserélt a Panthers

Kvanduk Bence

Fotó: MW

Még el sem kezdődött az NB I.-es szezon, a PVSK-Veolia férfikosárlabda-csapatának szakmai vezetői máris egy változtatásra szánták el magukat. Az együtteshez csatlakozik a 205 centiméter magas, 4-5-ös poszton bevethető szerb Djordje Dzseletovics. 

Mivel az egyesületnél korábban már megvolt a négy külföldi, így egy kosárlabdázót biztosan el kellett engednie, küldenie a klubnak. Ugyan azt nem közölték, hogy ki az akitől megváltak, árulkodó, hogy a hétvégi felkészülési kupameccseken Elvis Harvey nem játszott, míg a másik két amerikai Amorie Anthony Archibald és Chris Payton remek teljesítménnyel rukkolt elő, és valószínűleg a tavalyi szezon után Ognjen Micsovics is a stáb feltétlen bizalmát élvezi. Ebből könnyen kikövetkeztethető, hogy Harvey edzésmunkájával, korábban mutatott teljesítményével nem volt megelégedve az edzői stáb.

– Az eddigi edzőmeccseink tapasztalatai alapján, szükségünk volt egy Djordje típusú játékosra– mondta el Dzseletovics leigazolása kapcsán a Panthers szakmai igazgatója, Tóth Norbert a klub közleményében. – Nyár elején az elsők között volt, akit megkerestünk, akkor azonban még nem sikerült vele megegyeznünk. Mostanra azonban már közeledett annyit az ő elképzelése és a mi lehetőségeink, hogy egymás tenyerébe tudtunk csapni. Djordje mögött azért már ott van nagyjából tíz olyan szezon, ahol ő mindannyiszor alapembere volt aktuális csapatainak. Ez a tapasztalat nagyon kellett a mi fiatal együttesünknek. Jó mentalitású csapatember, akit mindenki azonnal elfogadott. Kijelenthetjük, hogy személyeben a hiányzó láncszem a helyére került.

A szerb magasember az előző szezont a Rabotnicki Skopje csapatában töltötte, ahol meccsenként 23 perc alatt átlagban közel 12 pontot hozott, és leszakított 5,5 lepattanót. A környezet sem ismeretlen számára, hiszen korábban már dolgozott együtt Szrecsko Szekuloviccsal Szegeden, és két szezont a DEAC-nál is lehúzott.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában